Levi Slegers heeft een ultieme droom

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Levi Slegers heeft een ultieme droom

Als het aan onze hbo-student Levi (22) ligt heeft ze over een paar jaar haar eigen kinderopvang in Oeganda (kinderdagverblijf is voor 0 t/m 4 jaar, kinderopvang 0 t/m 13 jaar). Daarvoor heeft ze hier in Nederland al bij verschillende kinderopvangverblijven stage gelopen en doet ze daarin nu ook haar afstudeerstage: “Zo kan ik ontdekken wat mijn favoriete richting is en op welke manieren er gewerkt wordt. Er zijn zoveel verschillende werkwijzen en ik zie in de praktijk wat voor effecten die hebben op kinderen. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken. Ze zijn echt heel leergierig en je kan ze spelenderwijs steeds een stapje verder helpen.”

Waarom heb je niet gekozen voor een opleiding pedagogiek?

“Ik wilde eigenlijk docent Nederlands worden op een middelbare school. Daarvoor heb ik eerst een mbo-opleiding voor onderwijsassistent gedaan met pedagogisch medewerker erbij. In het eerste jaar moest ik stage lopen in de kinderopvang. Dat vond ik zo ontzettend leuk, veel leuker dan in de klas. Dus ging ik daarna naar een reguliere school voor een opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang. Maar helaas haalde ik een 5,4 voor Nederlands door mijn dyslexie. Ik had verder al mijn studiepunten, maar door 0,1 punt moest ik de school verlaten. Ik kreeg daar bovendien te horen dat ik nooit meer een hbo-opleiding hoefde te proberen, want met ’mijn resultaten voor Nederlands zou ik dat nooit halen. Ik ga mijn hbo bachelor Bedrijfskunde-diploma van Notenboom dan ook zeker daar laten zien.”

Vertel eens meer over je droom?

“Mijn ultieme droom is in het buitenland gaan wonen en daar een kinderopvang beginnen voor minder bedeelden. Dat kinderen voor een heel minimaal bedrag of zelfs gratis naar de opvang kunnen. Dan kunnen hun ouders gaan werken of bij mij in de opvang een opleiding volgen. Met bijvoorbeeld een moestuin en dergelijke erbij. Ik zal daartoe eerst zelf in Nederland een kinderopvang moeten opzetten. Om ervaring op te doen én natuurlijk heel veel geld te verdienen om dat project te kunnen betalen.”

Hoe kwam je uit op Oeganda?

“Ik heb onderzocht in welke landen nog geen kinderopvang is en stuitte op Oeganda. Daar is het ook echt heel hard nodig. En ik zie mezelf daar ook wel wonen. Om ervaring in kinderopvang in het buitenland op te doen, ga ik stagelopen op Curaçao. En voordat ik ook maar überhaupt iets begin in Oeganda, ga ik nog echt wel goed onderzoek doen en met de mensen daar praten. Want wie weet zitten ze er eigenlijk helemaal niet op te wachten.”

Welke taak zie je voor jezelf in je organisatie?

“Een combinatie van op de groep staan met managementtaken. Ik ga hierna nog een half jaar een opleiding doen voor pedagogisch coach en pedagogisch beleidsmedewerker.”

Wat vind je het leukste aan het werk dat je wil gaan doen?

“Mijn hart ligt echt bij het werken met kinderen. Ze zijn bijna altijd vrolijk en dankbaar. En je maakt de gekste dingen mee met kinderen. Ze vertellen ook altijd de waarheid. Dat spontane vind ik leuk. In een groot project zoals in Oeganda - waar ik ook de ouders erbij wil betrekken - wil ik ze ook een beter leven bieden. Daarvoor heb ik bijvoorbeeld al een cursus Vroeg- en voorschoolse educatie gedaan; hoe je in spelvorm peuters iets kunt leren. Daarmee trek je het leertraject iets naar voren, zodat kinderen zonder achterstand naar de basisschool gaan. Dat kan ik in Oeganda toepassen. En als ik dan hun ouders nog iets biedt om zelf ook te leren, kunnen die op hun beurt hun kinderen weer dingen bijbrengen.”

Je hart ligt bij het sociale en toch koos je voor een businessschool?

Mijn hbo-studie bij Notenboom biedt mij de kans zelf alles af te weten van het opzetten en runnen van een bedrijf, zodat ik mijn medewerkers straks ook kan helpen. Ik voer mijn afstudeertraject uit in de kinderopvang. Dat is een agrarisch kinderdagverblijf op een boerderij: ‘Koetjes en kalfjes in Someren’. Alle groepen zitten vol daar, behalve de buitenschoolse opvang. Ik doe onderzoek hoe ze die wel vol kunnen krijgen. Ze zien mij daar als volwaardig medewerker en niet als stagiaire. Het bedrijf is bovendien pas in november 2020 gestart. Ik kan dus meteen meekijken hoe je zo’n organisatie opzet en daarin meegroeien. Ik doe ook administratief werk. Een kijkje in de keuken zeg maar.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Website-Notenboom-Blog-Levi-Slegers-volledige-afbeelding

Foto: Levi Slegers

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag