Oud-student Dominic is derde generatie in familiebedrijf HELA Thissen. Vader Hay Thissen: “Hij heeft zijn eigen keuzes mogen maken.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

“Dominic is derde generatie in familiebedrijf HELA Thissen. Vader Hay Thissen: “Hij heeft zijn eigen keuzes mogen maken.”

De geschiedenis van Hela gaat helemaal terug naar 1905, toen in Duitsland ene Otto Hermann Laue ging handelen in kruiden en specerijen. Jaren later op 1 november 1967 tekende Harry Thissen – opa van Notenboom hbo-student Dominic - een contract met het bedrijf voor de verkoop van 200 dozen Hela Kruiden Ketchup Curry: Hela Thissen Venlo was geboren. Onder Dominic’s vader Hay groeide deze Nederlandse tak van Hela uit tot een bekende leverancier van kruiden, specerijen, diverse kruidenketchups, dressings en sauzen voor de b2b- en retailmarkt. Zijn afstudeerproject doet Dominic in het familiebedrijf en inmiddels hebben hij en zijn vader Hay een duidelijk plan.

Notenboom heeft veel studenten met de intentie het familiebedrijf voort te zetten, toch was dat bij Dominic niet altijd vanzelfsprekend. Hij wilde ooit zelfs rockster worden!

Hay, jij hebt het bedrijf van jouw vader overgenomen. Hoe lang geleden?

“Op hele jonge leeftijd, eigenlijk al veel te lang geleden (hij lacht). Toen mijn vader het contract tekende met het Duitse bedrijf, was ik net geboren. Met 21 jaar ben ik hier binnen het bedrijf gekomen en op mijn 23e nam ik de aandelen van mijn vader over. Dat is allemaal bijna 32 jaar geleden nu.”

Je hebt Dominic de vrije keuze gegeven. Was dat bewust?

“Voor een nieuwe dynamiek in het bedrijf heb ik de afgelopen jaren veel jonge mensen aangenomen. Die passen qua werk- en denkwijze goed bij Dominic. Maar het was niet zo dat hij van mij moest. Dat was bij mij destijds anders. Ik was 19 jaar, had het gehad met school en wilde eigenlijk bij de marine. Er was zo’n bekende film ‘An officer and a gentleman’ over een marineofficier en ik zag het al helemaal voor me. Uiteindelijk kwam ik in de situatie dat mijn vader zei: ‘Ja luister, dat kun je doen, maar dan verkoop ik het bedrijf.’ Ik heb de aanmeldingsbrief toen niet op de post gedaan en ben de avond-HEAO in Eindhoven gaan doen. Ondertussen werkte ik eerst nog twee jaar ergens anders, voordat ik in ons bedrijf kwam. Door mijn voorgeschiedenis heb ik altijd gezegd dat ik die keuze niet voor Dominic wilde maken, die moest hij zelf doen. Thuis in ons gezin werd ook bijna nooit over de zaak gesproken."

En toch kwam het zover?

“Ja. Er was een periode dat Dominic rockster wilde worden (lachen allebei). Toch kwam daar ineens zijn wens om het bedrijf voort te zetten. Daar hebben we toen intensief over gesproken en zijn uitgegaan van pakweg de leeftijd van 30 jaar waarop dat geëffectueerd wordt. Samen hebben we met onze marketing en sales gekeken naar het traject dat daar aan vooraf moest gaan. We kwamen toen uit op grofweg vier jaar opleiding, vier jaar kennis opdoen buitenshuis en vier jaar kennis binnenshuis en dan is het ongeveer het moment. En dan moet Dominic het ook een leuk bedrijf vinden om over te nemen. Dus hebben we met zijn allen die stip op de horizon gezet en daar zijn we mee aan de slag gegaan. En natuurlijk vind ik het heel fijn dat Dominic dit wil.”

Waarom de keuze voor Notenboom, Dominic?

“Ik zat op een middelbare school in Venlo en was helemaal klaar met die school, ik wilde daar ook zeker geen havo meer gaan doen. Een kennis attendeerde ons op Notenboom, omdat je daar in twee jaar tijd je mbo kunt halen. Dat bleek een gouden tip voor mij. Niet voor niets heb ik daar na mijn mbo ook mijn hbo bachelor-opleiding in drie jaar gedaan. Ik heb me altijd echt thuis gevoeld op Notenboom, heb daar superveel leuke vrienden leren kennen en er een mooi netwerk aan overgehouden.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Notenboom Dominique Thissen Hela

Foto: Dominic Thissen

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag