Meer dan onderwijs: delen en terugkrijgen

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Oprechte betrokkenheid hebben we allemaal bij Notenboom

Welke vakken Ton Florisson geeft op Notenboom? Welke niet! Van Personal Branding tot aan Strategische en Operationele Communicatie tot aan Copy en Concept. Zijn achtergrond is dan ook creatief. Ton studeerde Publiciteit en Grafische vormgeving aan de Kunstacademie en heeft jarenlange ervaring in de communicatie. Voor organisaties waar hij werkte én ruim drie decennia met zijn eigen bedrijf. Daarnaast volgde hij begin 2000 een master-opleiding in Design Management en gaf ook jaren les aan de Kunstacademie. Toen zijn oog in 2012 dan ook viel op een triggerende advertentie op LinkedIn van Notenboom voor docent Communicatie, was de keuze snel gemaakt.

Wat vindt Ton leuk aan lesgeven?

“Ik vertel graag verhalen. Bovendien ben ik van nature vreselijk nieuwsgierig en wil altijd alles graag weten. Ook van studenten. Bij hen betrokken zijn is belangrijk voor mij. Ik heb ook altijd veel mensen om mij heen gehad die belangstelling voor mij hadden. Dat begon bij mijn vader, die was echt een vriend voor mij. Ik vrat nogal eens wat uit en dan zei hij ‘we gaan eerst oplossen en dan gaan we praten hoe we kunnen voorkomen dat je dezelfde fout maakt’. Dat heb ik altijd onthouden en is volgens mij essentieel voor de term ‘meer dan onderwijs’. Als je alleen onderwijs geeft, ben je alleen aan het zenden. Je moet het ook merken dat iets niet landt én vragen ‘hoe kan ik je helpen?’.

“Mijn visie op onderwijs is dat we af moeten van het kennisaanbod, in die zin dat we dat minder centraal stellen. Kennis kun je op allerlei manieren krijgen. Een opdrachtgever heeft meer kennis dan jij en tóch legt hij bij jou de vraag neer iets voor hem op te lossen. Wat speelt er in dat proces een rol? Je moet natuurlijk kennis hebben, maar ook over jou als persoonlijkheid: weten wie jij bent en welke waarde jij kunt toevoegen. Daarom is Personal Branding heel erg belangrijk: hoe jij je neerzet. Dat wil ik mijn studenten bijbrengen én dat je gelukkig wordt van wat je doet. Dat je het leuk vindt.

“In die betrokkenheid bij onze studenten sta ik bij Notenboom niet alleen, ál onze docenten hebben dat. Oprechte belangstelling voor wat hen beweegt. Dan krijg je de wisselwerking en hoor je hun verhalen. Daar leren wij zelf ook weer van. Als je deelt, krijg je iets terug. Dat is de motor achter het geheel. Dat is meer dan onderwijs.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

blog-docent-ton-florisson

Foto: Ton Florisson

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag