Roland Mol: "Wij leiden onze studenten op tot professionals."

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Roland Mol: "Wij leiden onze studenten op tot professionals."

“Veel Notenboom-studenten kiezen voor de opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde, omdat ze zich breed willen scholen / willen oriënteren. Dan krijgen ze soms vakken waar ze moeite mee hebben, zoals de financiële vakken. Maar die horen er wel bij. Dat is soms een spanningsveld. Ik wil ze dan toch zover krijgen dat ze de relatie tussen het financiële en de overige business-onderwerpen gaan snappen. En als ze eenmaal die bocht nemen, is dat mooi om te zien. Daartoe wil ik onze studenten uitdagen en verleiden.”

Aan het woord is een van onze topdocenten Roland Mol. Hij begon zo’n 10 jaar geleden voor een paar uur per week bij Notenboom, maar inmiddels is hij ‘volgeboekt’. Op het hbo geeft hij les in bedrijfseconomie in de breedste zin van het woord. Zelf deed hij zijn MBA op de businessschool van de Universiteit Twente. Daarna werkte hij met zijn bedrijf Business Education Services voor diverse opdrachtgevers. Hij ontwikkelt en verzorgt maatwerk management development programma’s voor grote organisaties. Maar Roland vindt het daarnaast heel leuk om met jonge talenten aan de slag te gaan. Vandaar zijn uitdaging bij Notenboom, waar hij nog nooit spijt van heeft gehad.aar lang als de derde generatie in ons familie brood- en banketbakkersbedrijf, dat mijn opa ooit was begonnen. Na vijf jaar nam ik het over. Wij leverden vooral gebak aan horeca en andere bakkerijen in Maastricht. Even waren er aspiraties om een ander broodbedrijf over te nemen, maar dat ketste af. Zes weken daarna besloot ik te stoppen met het familiebedrijf. Binnen twee dagen had ik twee mensen die de zaak wilde overnemen.”

“Wat ik leuk vind bij Notenboom is dat we studenten ondersteunen om ze klaar te stomen voor een verantwoordelijke positie in hun eigen (familie)bedrijf of organisatie. Ze te zien ontwikkelen van scholier naar een professional. Professionals die het verschil maken. Dát vind ik mooi. En het mooiste is als ik ambitieuze studenten die moeite hebben met financiële onderwerpen uiteindelijk tóch zover krijg dat ze niet alleen hun diploma halen, maar ook de essentie van ‘geld’ in een bedrijf snappen. En een serieuze gesprekspartner zijn voor hun accountant of CFO. Typische bedrijfskundestudenten worden opgeleid als allrounder, ze moeten van heel veel onderwerpen best iets afweten en op basis daarvan beslissingen kunnen nemen. Ze hoeven zelf geen boekhouder of accountant te worden, maar ze moeten wél weten waar het over gaat! Als ze de relaties zien tussen de verschillende vakgebieden in het business-domein, dan zijn ze die professional. Dat is onze professie bij Notenboom!”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Blog-Notenboom-docent-roland-mol

 Foto: Roland Mol

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag