Oud-student Bowie Hagen: “Ik had nooit verwacht een hbo bachelor-diploma te gaan halen.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Bowie Hagen deed bij Notenboom Hilversum hbo bachelor Bedrijfskunde en studeerde eind 2021 cum laude af. 

Met een 9,2 voor haar scriptie en een 8,2 voor haar afstudeerstage. Een ware prestatie voor iemand die ooit met vmbo-t advies van de basisschool kwam.

Bowie is opgegroeid op een boerderij en volgde na het vmbo de opleiding mbo Paraveterinair, ofwel veearts-assistent. Tijdens stages bleek dat werk echter toch geen goede keuze te zijn voor haar. Wat ze er wél ontdekte was dat ze marketing heel leuk vond én het studeren zelf. Voor die tijd had ze nooit zin in school en waren haar punten altijd aan de lage kant: “Ik had nooit verwacht ooit een hbo bacheloropleiding te gaan doen.”

“Door mijn aparte achtergrond leek een reguliere hbo bachelor Bedrijfskunde geen optie. Ik verwachtte dat ik meer individuele hulp nodig zou hebben, maar achteraf bleek dat niet het geval. Die individuele hulp was wél de voornaamste reden dat ik voor Notenboom koos. Ik heb daar ook ontdekt wat bij mij past, zo ga ik in marketing liever meer de analytische kant op. Aan management vind ik het aansturen van groepen leuk, en dat niet alles ‘in steen is gezet’. Fast moving consumer goods: altijd snel zijn en op je tenen staan. Daar houd ik van.”

Cum laude afgestudeerd 

Die drive van Bowie maakte ook dat ze er vol voor ging toen cum laude afstuderen er in bleek te zitten. Ze zat in een pilot voor afstuderen op een scriptie met een beroepsproduct: “Mijn scriptie ging over business intelligence en data dashboards, daar heb ik onderzoek naar gedaan. Bij een veterinair bedrijf, maar dat was toeval. Het beroepsproduct dat ik heb gemaakt was een werkend dashboard met alle data van het bedrijf, waaronder een Huisdierenapp. Ik vond dat een fijne combinatie: een theoretische scriptie en tegelijkertijd een praktische toepassing.”

Ambitieuze toekomstplannen

Het buitenland lonkt, of preciezer: Amerika. Bowie gaat aankomend jaar studeren op het prestigieuze Duke Fuqua. Een universiteit in North-Carolina en op dit moment een van de top business schools in de wereld: “Wat ik meeneem van Notenboom zijn de leiderschap skills die je nodig hebt. Dat zit in veel studenten bij Notenboom. Je zit er niet alleen in lessen, maar werkt ook veel samen aan groepsprojecten. Daarin moet je je steeds bewijzen. Daardoor staan wij sterker in onze schoenen.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

 Website-Notenboom-blog-Bowie-Hagen-afbeelding

Foto: Bowie Hagen

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag