Meer weten?


Ben je benieuwd naar wat Notenboom je kan bieden? Vraag dan een van onze studiegidsen aan.

Studiegids downloaden >

1200 collega’s betekent heel veel kennis en ervaring bij elkaar.

Florianne Stroeken (22) studeert Bedrijfskunde bij Notenboom in Eindhoven. Haar eindstage lopen bij een groot en succesvol bedrijf als Bol.com leek haar wel wat. De enige hobbel die ze nog even moest nemen: winnen van tientallen andere studenten.

 

Florianne, je liep stage bij Bol.com. Dat was geen makkelijke sollicitatie, of wel?

“Klopt, ik zag op de site van Bol.com dat er een middag werd georganiseerd voor studenten die stage wilden lopen bij Bol. Na het opsturen van mijn cv en motivatie werd ik uitgenodigd voor deze middag, om kennis te komen maken met het bedrijf. Elke student ging op negen ‘speeddates’ met verschillende afdelingen. Na afloop moest ik mijn top drie van favoriete afdelingen doorgeven. Had één van deze drie afdelingen mij ook in de top drie staan, dan was er een match en mocht je op tweede gesprek. Mijn nummer 1 was de afdeling ‘koken, tafelen en huishouden’ en gelukkig was de klik wederzijds! In september mocht ik er beginnen.”

 

Wat sprak jou zo aan in Bol.com?

“Ik had al twee keer stagegelopen bij kleinere bedrijven en wilde graag eens kijken hoe het is om bij een groot bedrijf te werken. Bol.com is gigantisch groot en blijft ook maar groeien. E-commerce wordt ook steeds groter en ik ben ervan overtuigd dat dit de toekomst is. Het leek me dus heel gaaf om bij Bol een kijkje achter de schermen te kunnen nemen.”

 

En, is het zoals je had verwacht?

“Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, kon me er geen voorstelling van maken. Maar ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Doordat er meer dan 1200 mensen op het kantoor bij Bol.com werken, zijn er heel veel specialisten in huis die je met een bepaald vraagstuk kunnen helpen. Dat is heel leerzaam en ook erg handig bij het schrijven van mijn scriptie. Ook werd ik echt als onderdeel van het team behandeld en niet als stagiaire. De sfeer in het hele bedrijf is gewoon heel fijn, iedereen was bereikbaar en ook bereid om je te helpen. En het was leuk om er zo betrokken bij te zijn en ook die verantwoordelijkheid te hebben. Een goede uitdaging!”

 

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

“Ik was productspecialist op de afdeling ‘koken, tafelen en huishouden’ en was veel bezig met het optimaliseren van de content op de website. Ook het vindbaar maken van de producten door middel van SEO en SEA was een belangrijke bezigheid. We hadden daarvoor ook veel contact met leveranciers, om de presentatie van de producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo maakte ik onder andere ‘expertlijstjes’ ter inspiratie, met daarin een top-10 van bijvoorbeeld de leukste kookcadeaus. Daarnaast hielp ik de klantenservice bij het beantwoorden van vragen waar zij geen antwoord op kunnen vinden. Ook hiervoor moest ik soms contact opnemen met leveranciers.”

 

Naast meedraaien op de afdeling moest je ook werken aan je scriptie. Hoe lukte dat?

“Van tevoren hadden we geen specifieke opdracht bepaald. Gaandeweg hebben we bekeken wat interessant zou zijn om te onderzoeken. Zodoende ben ik tot een onderwerp gekomen dat zowel voor Bol als voor mij nuttig en interessant was om te onderzoeken. Ik kon putten uit de kennis van diverse afdelingen, wat me heel erg heeft geholpen bij het schrijven van mijn proposal. Zo kon ik bijvoorbeeld ook gegevens over financiën erin verwerken. Als ik vragen had, kon ik terecht bij collega’s of bij mijn begeleider die op dezelfde afdeling als ik werkte. Daarnaast hadden mijn begeleider en ik om de week een meeting om de voortgang te bespreken. Ook vanuit school was er elke maand een terugkomdag met mijn scriptiebegeleider. Zo stond het proces nooit stil en werd ik continu gestimuleerd om eraan te werken.”

 

Wat vond je het leukst aan je stage bij Bol.com?

“Ik heb veel geleerd en ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. In de eerste weken volgde ik veel interne trainingen, om kennis te maken met het bedrijf en de systemen die er gebruikt worden. Ik heb hierdoor ook veel geleerd over online winkelen in z’n algemeen. Ook tijdens meetings met collega’s leerde ik veel: 1200 collega’s betekent heel veel kennis en ervaring bij elkaar. Het was gaaf om zo nauw betrokken te zijn bij zo’n groot en succesvol bedrijf.”

 

Zie je jouw toekomst bij een bedrijf zoals Bol.com?

“Ik vind het werk zeker leuk en zou het later ook wel willen doen. Het is heel interessant om te zien hoe hard de online wereld groeit en dat er dus ook steeds meer mogelijkheden bijkomen, bijvoorbeeld bezorging van je pakketje op dezelfde dag. Ik weet niet of ik na mijn hbo al direct een baan wil zoeken. Bedrijfskunde is een brede studie waarin je veel leert over verschillende vakgebieden. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan finance, marketing, sales en international business. Ik zit er dan ook nog over na te denken om een master te gaan volgen om te specialiseren in een vakgebied en daarna pas op zoek te gaan naar een baan.”

 

Fotocredit: bol.com

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op