Constantijn Bok is klaar voor zijn droom in de Biomedische Technologie dankzij het versnelde traject 5/6 vwo in 1 jaar bij Notenboom

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Constantijn Bok is klaar voor zijn droom in de Biomedische Technologie dankzij het versnelde traject 5/6 vwo in 1 jaar

Na het behalen van zijn havo-diploma werd het Constantijn Bok in zijn eerste jaar op het hbo snel duidelijk wat hij niet en vooral wél wilde: Biomedische Technologie studeren op de TUE. Op het voortgezet onderwijs van Notenboom deed hij 5/6 vwo in 1 jaar, slaagde met een prachtige lijst en is nu klaar voor zijn droom. Zijn bijzondere verhaal lees je hier:

Met een tandarts als vader en een moeder die kinderarts was, leek een studie in de medische wereld een logische stap. Dat was het echter niet meteen voor Constantijn Bok. Na de havo koos hij voor een economische studie op het hbo. Al snel ontdekte hij dat daar zijn hart niet lag. De techniek lonkte hem meer, de biomedische techniek om precies te zijn. Een universitaire studie, waar je dus een vwo-diploma voor moet hebben. Hij ging terug naar de middelbare school en koos voor Notenboom, omdat hij daar 5 en 6 vwo in één jaar kon doen. Nu is Constantijn geslaagd en kan hij zijn hart volgen met de studie Biomedische Technologie aan de TUE.

Constatijn Bok met Ouders Constatijn Bok Diploma viering

Toch die medische wereld in?

“Een beetje wel. Ik vond de techniek altijd al interessant en dit is wel een mooie combinatie. Het liefst wil ik in het ziekenhuis zelf werken en echt samenwerken met artsen.

Constantijn:

Je bent een schakel tussen geneeskunde en de techniek.

Waarom koos je voor Notenboom?

“Ik ben van vmbo naar havo gegaan en wist toen nog niet echt wat ik later wilde doen. Mijn ouders hebben mij altijd helemaal vrij gelaten en ook zeker niet de keuze beïnvloed. Ik kwam er op het hbo zelf achter wat ik wilde als studie. En daar was vwo voor nodig. Het heeft me wel geholpen dat ik op het voortgezet onderwijs van Notenboom ook afgelopen schooljaar toch fysiek les heb gekregen in kleine klassen. En je krijgt hier alle begeleiding die je nodig hebt.”

Wat houdt de studie Biomedische Technologie in?

“Medisch zijn de artsen die opereren. Techniek is wat daar allemaal bij komt kijken. Daar ga ik dan onderzoek naar doen en samen met geneeskundigen kijken naar wat de beste oplossingen zijn voor iemand. Naar toepassingen voor mensen, bijvoorbeeld naar stents voor slechte aders of moderne protheses. En naar de inzet van robots. Omdat alles toch steeds technischer wordt, verwacht ik dat deze tak zich nog flink ontwikkelt. Je kunt je ook verdiepen: in aders, botten of met keuzevakken over celweefsel en medicijnen. Je kunt heel veel kanten op met deze studie.

Constantijn:

Ik word technicus met een grote medische kennis.

Wat verwacht je van de studie?

“Het is een studie met veel praktijk. Er komt ook een flink stuk ICT bij kijken. En je werkt met 3D-printers. Je zult wel weer iets meer ‘een nummertje’ zijn en het zal echt wel meer op mezelf aankomen. Maar dat heb ik wel in me.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag