Het Waldorf Astoria behoort tot één van de beste hotels van Hilton Worldwide en Rowanne liep er stage.

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Rowanne studeert op dit moment hbo bachelor Hotel & Event Management en studeerde voorafgaand aan haar hbo bachelor opleiding, mbo Hotel & Event Management. Zij liep stage bij Waldorf Astoria in de hoofdstad en meest toeristische plek van ons land: Amsterdam!

Hoi Rowanne! Wat is Waldorf Astoria voor bedrijf?

Het Waldorf Astoria is een vijfsterrenhotel en onderdeel van de welbekende keten Hilton Worldwide. Op 1 mei 2014 opende het hotel haar deuren, aan de prachtige Herengracht. Het hotel bestaat uit zes schitterende grachtenpanden uit de 16e eeuw. Vrijwel op iedere plek in het hotel zie je de rijke historie van de stad terug.

Gaaf! Waarom ben je voor deze stageplek gegaan?

Het Waldorf Astoria is behoort tot één van de beste luxe hotel van Hilton Worldwide, en volgens de gasten op Tripadvisor het beste hotel van de stad Amsterdam Dit legt de lat natuurlijk erg hoog. Zodra je er werkzaam bent, begrijp je meteen waarom ze deze prijzen hebben gewonnen. Op elk detail wordt gelet, en de service naar de gasten is erg intensief. Daardoor bouw je, zelfs als stagiair, echt een relatie op met de gasten. Je moet er bijvoorbeeld op letten dat je ze herkent als ze terugkomen. Hoor je bijvoorbeeld dat de familie Janssen op vakantie gaat naar Azië, dan vraag je bij het volgende verblijf hoe de reis is bevallen. Dat waarderen de gasten enorm.

Hoe zag een stageweek voor jou eruit?

Ik liep stage op de afdeling Banqueting. Daardoor ziet iedere dag er weer anders uit. Er zijn altijd zeer verschillende evenementen: bruiloften, babyshowers, business meetings, congressen… Noem maar op. Samen met de banqueting Shiftleader zorgde ik ervoor dat de evenementen soepel verliepen. Met name de details zijn erg belangrijk: is de temperatuur goed, hangen de gordijnen netjes, etcetera.

Sloot de MBO-opleiding die je deed goed aan bij je stage?

Heel erg. Het basis vakjargon wat je leert pas je nu toe, en ook het omgaan met gasten uit andere landen. De vakken Sociale hygiëne, Restaurantbedrijfskunde, F&B management en Business etiquette dragen bij aan het begrijpen van de vaktermen en de regels in de hotellerie wereld. Ook de competenties kun je nu eindelijk goed toepassen. Plannen, maar vooral presenteren tegenover anderen komen op iedere werkplek terug. Het is prettig dat hier op school de nadruk op ligt.

Waarvan leer je het meest op je stage?

Het meest leerzame zijn de bruiloften. En eigenlijk vind ik dat ook het leukste! Het stond sowieso al lang op mijn verlanglijstje, om bij die organisaties te mogen zijn. Vooral het organisatie-gedeelte in samenwerking met de blijdschap, maar ook de spanning die je in het begin merkt, tot het moment dat de ceremonie dan echt begint en iedereen gaat genieten. Ik vind het erg belangrijk om op alle details te letten, want je gunt die mensen de beste bruiloft die ze zich kunnen wensen.

Het leukste project tot nu toe was dan ook de grootste bruiloft van het jaar. Er kwamen 120 gasten. Dat lijkt misschien niet veel, maar dat is het wel voor de begrippen van het hotel.

Wat is je bijgebleven van deze stageperiode?

Als eerste natuurlijk de bruiloften en evenementen. Daarnaast heb ik ook erg veel over mezelf geleerd. Ik weet zeker dat ik in de wereld van hotellerie, gastronomie en evenementen wil blijven. Ik heb trouwens ook geprobeerd om bij iedereen een goede indruk achter te laten. Ik voeg ook iedereen toe op LinkedIn. Je weet maar nooit waar dat later nog goed voor is.

Wat zou je andere studenten mee willen geven die een stage zoeken?

Heb ten eerste altijd vertrouwen in jezelf. Als je aan je stage begint, moet je weten wat je wilt leren. Haal er zoveel mogelijk uit in de periode dat je er werkzaam bent. Maar het belangrijkste? Geniet van je stage, de mensen om je heen, en het feit dat je zoveel kunt leren. Want daar kom je immers voor.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag