“Wees niet bang om je stage hogerop te zoeken. The sky is the limit!”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Voor zijn opleiding hbo bachelor Hotel & Event Management liep Patrick stage bij het Groene Paleis in hartje Amsterdam. Een groot restaurant waar uiteenlopend publiek binnenkomt. Een leerzame stageplek dus voor iemand met de ambitie om ooit hotel manager te worden!

Leuk je te spreken Patrick! Vertel eens wat over je stageplaats Het Groene Paleis

“Het Groene Paleis is een middelgroot restaurant in het centrum van Amsterdam. De kaart bestaat uit Internationale gerechten, gemixt met lokale specialiteiten zoals de bitterballen van Oma Bobs en de cheesecake van Holtkamp. Naast het restaurant, wat plaats biedt aan zo’n 200 gasten, heeft Het Groene Paleis ook een groot terras langs het Amsterdamse Rokin wat plaats biedt aan ongeveer 150 gasten. Tevens zijn er drie zalen met een capaciteit tot 150 personen, waar zakelijke en privé feesten gegeven kunnen worden. Leuk aan de werkplek is de centrale liggen: hierdoor komt er uiteenlopend publiek binnen, wat je stimuleert om telkens je service aan te passen aan de klant.”

In wat voor functie ben je terechtgekomen?

“Ik ben bij Het Groene Paleis begonnen in een leidinggevende functie. Vanwege de grootte van het restaurant gaf ik leiding aan een groot team. Voor dat team maakte ik de planningen, ik stuurde de medewerkers aan en stuurde bij waar nodig. Daarnaast was ik ook verantwoordelijk voor de dagelijkse financiële afhandeling van de portemonnees die ik uitgaf aan medewerkers. Ik liep ook veel mee met de restaurant manager en vond het interessant om van hem te leren hoe je roosters maakt en hoe je voorraden en leveringen bijhoudt. Naast het leiddinggeven, was ik ook onderdeel van het managementteam, waarbinnen ik deelnam aan vergaderingen over het optimaliseren van de werkprocessen.”

De centrale ligging van het restaurant maakt dat je gevarieerd publiek binnenkrijgt. Dat stimuleert je om telkens je service aan te passen aan de klant.

Wat vond je het leukst aan je stage?

“Absoluut het geven van grote groepsdiners. Daarbij was het belangrijk om medewerkers duidelijk te instrueren en een goede communicatie te houden met de keuken. Ook voorafgaand aan het diner werd er uitvoerig nagedacht over het verloop van de avond en welke middelen daarvoor nodig waren. Erg leuk en interessant om te doen! Wat ook leuk is, is dat het restaurant pas een jaar geopend was tijdens mijn stage. Mooi om te zien hoe zo’n opstartend bedrijf groeit en leuk om daar een steentje aan bij te dragen.”

Klinkt inderdaad leuk. Welke schoolvakken hebben je bij je werk geholpen?

“Voornamelijk de vakken gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals personal branding en training persoonlijk leiderschap, hebben ervoor gezorgd dat ik voldoende kennis had om optimaal in de praktijk te functioneren. Andere competenties die tijdens mijn studie voorbij zijn gekomen en die ik tijdens mijn stage toe kon passen, waren het overbrengen van kennis op collega’s en het bieden van service aan gasten.”

Waarom heb je destijds gekozen voor Business School Notenboom?

"Ik heb gekozen voor Business School Notenboom omdat ik mij erg herken in de kernwaarden: persoonlijk, ambitieus en ondernemend. Zo spreekt het mij aan dat ik naast mijn hospitality-gerelateerde vakken ook deels bedrijfskundig word opgeleid."

Wat goed om te horen! Tot slot: heb je nog tips voor studenten die nog een stage moeten kiezen?

“Ik heb voor mijn vorige studie zes maanden stage gelopen op Curaçao en ik raad het iedereen aan om minimaal één buitenlandse stage te lopen. Dat is namelijk erg goed voor je eigen ontwikkeling en daarnaast leer je ook andere culturen en normen en waarden kennen. Zo ben je goed voorbereid op een internationale carrière. Daarnaast zou ik zeggen: kijk goed naar wat je wilt leren en of hier ruimte voor is. En wees zeker niet bang om het hogerop te zoeken. The sky is the limit!

Wees niet bang het hogerop te zoeken. The sky is the limit!

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag