HET STAGEBUREAU BIEDT EXTRA ONDERSTEUNING BIJ HET VINDEN VAN EEN GESCHIKT STAGEBEDRIJF

Aanmelden kennismakingsgesprek?

In deze blog: Mevrouw Simons verantwoordelijk voor het stagebureau aan het woord.

Business School Notenboom beschikt over een eigen stagebureau, hoe ondersteunt het stagebureau de studenten Dieke?

Het Stagebureau begeleidt samen met de mentor, de student voorafgaand aan, tijdens én bij de afronding van de stage. Bij het Stagebureau kunnen de studenten terecht voor interessante stagebedrijven en vragen over het uitvoeren van de stageopdracht.

De student is in principe zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplek, echter heeft het Stagebureau altijd interessante stageplaatsen beschikbaar waar studenten terecht kunnen. Deze stageplaatsen worden door het Stagebureau op het online stageportaal geplaatst, zodat studenten de vacatures direct kunnen bekijken en hierop kunnen solliciteren.

Welke stageplaatsen heeft Business School Notenboom zoal in het bestand?

Business School Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand van goede stageadressen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Zo lopen studenten van de opleiding Hotel en Event Management stage bij prachtige hotels zoals Waldorf Astoria in Amsterdam of bij Baoase Luxury Resort op Curaçao. Voor onze Bedrijfskundige opleiding is het minstens zo divers. Studenten lopen stage bij VDLMars of Philips. Maar ook bij kleinere bedrijven kan er stage gelopen worden, te denken valt aan een onderneming gespecialiseerd in Start-ups of bij een Marketingbedrijf. Omdat de studenten vrij zijn om een stageplek te vinden, hebben zij ook de vrijheid om te solliciteren op functies die bij hen passen en die hen aanspreken. Uiteraard passend binnen het stagebedrijf en bij de opleiding.  

Hoe speelt het Stagebureau in op stageplaatsen tijdens de corona crisis?

In deze tijd is het vinden van een geschikt stagebedrijf voor de studenten niet altijd even gemakkelijk. Het Stagebureau biedt nu extra ondersteuning aan de studenten, zodat zij wel hun studievoortgang behouden. Zo is het voor studenten mogelijk om stage te lopen binnen het familiebedrijf. Hiervoor kan het Stagebureau samen met de examencommissie toestemming geven. Als een student echt geen stage kan vinden, krijgt hij een alternatieve opdracht. Het gaat hierbij om opdrachten die op afstand kunnen worden uitgevoerd zoals het beantwoorden van een verbeteringsvraagstuk bij een bedrijf.
Zo heeft iedere student toch een leerzame periode.

Bij Business School Notenboom ontwikkel je je stapsgewijs tot een echte professional. Om praktijkervaring op te doen, loop je tijdens alle opleidingen twee keer stage. Lees meer >>

Blog-stage-notenboom-dieke-simone-stagebureau

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag