Noortje Slootweg liep stage bij Mysteryland: met haar organisatietalent heeft ze onder andere Foodie Island gecoördineerd

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Voor haar opleiding hbo bachelor Hotel & Event Management liep Noortje stage bij Mysteryland.

Noortje, Mysteryland is een groot festival, op welke afdeling liep je stage?

Mysteryland is inderdaad een groot dancefestival, onderdeel van de grootste festival-organisator van Nederland, namelijk ID&T. Mysteryland heeft meer dan 110.000 bezoekers met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Ik liep stage bij de afdeling Food, Hospitality en Sponsoring. Voor Foodie Island, dat uit 12 foodtrucks bestond, heb ik voor de contracten gezorgd en dat de foodtrucks op de juiste plek staan.”

Waarom heb je gekozen voor een stage bij Mysteryland?

“Vanaf de start bij Business School Notenboom wilde ik graag stagelopen bij een groot evenementenbureau. Het leek mij leuk om de organisatie van een dancefestival te mogen zien en daar ervaring op te doen. Mijn stageperiode viel precies tijdens de festivalmaanden, dus dat kwam goed uit.”

Hoe ging de sollicitatieprocedure?

Ik ben op zoek gegaan naar de grootste festivals van Nederland en heb vervolgens naar de top vijf een open sollicitatie gestuurd. Mysteryland was onder de indruk van mijn CV en de eerste waar ik op gesprek mocht komen. Na een fijn sollicitatiegesprek bij Mysterland ben ik aangenomen als stagiaire. Dat ik al vier jaar werkervaring had als Supervisor bij de RAI Amsterdam heeft me enorm geholpen.“

Wat waren je werkzaamheden op de afdeling Food, Hospitality en Sponsoring?

“Het coördineren van Foodie Island, dat is het foodterrein tijdens het evenement. Daarnaast had ik de regie over de gastenlijst en was ik verantwoordelijk voor het aansturen van de premium hosts die op het VIP deck staan. Voor de premium gasten mocht ik zelfs helpen met het invullen van de goodie bag.”

Wat is je het meest bij gebleven?

“Het mooiste moment van mijn stage was het besef dat het voorbij was en alles goed was gegaan. Het was zondagavond en de eindshow was voorbij. De ontlading die toen ontstond was groots en geweldig. Iets waar veel van mijn collega’s al een jaar voor aan het werk waren, was ineens voorbij. Dat is een heel gek gevoel.”

Dat klinkt als een unieke toffe stage, Noortje! Sloot de stage goed aan bij de studie Hotel & Event Management?

“Ja, bij Business School Notenboom heb ik een goede basis meegekregen om mijn stage goed te kunnen beginnen. Tijdens deze stage heb ik het pas echt op locatie geleerd samen met mijn collega’s die jarenlange ervaring hebben in de evenementenwereld. Ik zou mijn stage bij Mysteryland iedereen kunnen aanraden! Het is hard werken, je leert extreem veel, maar je moet geen 9 tot 5 mentaliteit hebben.”

Waar zou je je volgende stage willen lopen?

“Op het moment schrijf ik mijn scriptie en ga mijn afstudeerstage doen bij de Horecava. Helaas is dit door de coronacrisis wel in een versoberde vorm. Als ik ooit nog een andere stage zou gaan doen, zou ik deze bij de KLM willen doen of terug naar ID&T. Het is mijn doel om verder te gaan in de evenementenwereld. Misschien bij de RAI Amsterdam. Maar de festivalwereld is ook erg leuk!”

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag