Maud Boreas: “De H van Hospitality past perfect bij Human Resources.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Eind juni sloot Maud Boreas de opleiding Associate Degree Hotel & Event Management zeer succesvol af. Associate Degree-opleidingen worden ook aangeduid als kort hbo-opleidingen. Haar onderzoek was gericht op de optimalisering van de personeelsbezetting binnen Ziekenhuis Bernhoven in Uden. De focus lag op de mindset van de medewerkers, met als hoger doel de onderlinge samenwerking naar een hoger level te tillen.

Maud heeft in haar vrije tijd actief in de bediening bij 2-sterren locatie Sabero in Roermond gewerkt. Gastgericht handelen zit als het ware in haar DNA. Een vakgerichte opleiding kort hbo Hotel & Event Management bij Business School Notenboom dan was een voor de hand liggende keuze. In Notenboom vond zij haar ideale opleider: kleinschalig, persoonlijk, professioneel en gefocust op ondernemerschap. 

Afstudeerproject

Tijdens de tweejarige opleiding op kort hbo niveau ging de interesse van Maud steeds meer uit naar het aansturen van mensen. En zij ontdekte dat de ‘hospitality’, dat de kern vormt van een horeca-organisatie, uitstekend past bij de manier waarop zij ‘human resources’ wil toepassen. De link tussen beide disciplines legde zij in haar afstudeerproject bij Ziekenhuis Bernhoven in Uden. 

Maud Boreas zelf aan het woord

Maud: “Ik zocht een stageplek waar ik mijn visie kon toetsen aan de praktijk, wat niet eenvoudig bleek. Totdat ik in contact kwam met Hutten Catering, die reageerde met een project bij Ziekenhuis Bernhoven. De catering van zowel patiënten, personeel als gasten wordt er volledig uitgevoerd door Hutten. De verzorging van onder andere maaltijden voor meerdere afdelingen binnen het ziekenhuis wordt gedaan door mensen (samenwerkers) in dienst van Hutten. De ervaring leerde dat de onderlinge samenwerking tussen deze mensen op een nog betere manier kon worden geregeld. Met de nadruk op de houding en gedrag van de collega’s naar elkaar toe.”

Voor Maud was dit een win-win project.

Passend binnen de afstudeernormen Associate Degree (het onderkennen van een organisatieprobleem, het verrichten van intern onderzoek en het bedenken van een verbetervoorstel plus implementatie) en geheel in lijn met haar persoonlijke visie op hospitality. Concreet leidde haar onderzoek tot de introductie van meerdere tools waarmee spelenderwijs meer kennis van elkaar wordt vergaard en de onderlinge samenwerking kan worden verbeterd.

Maud: “Wat eerst werd opgezet als onderzoek naar het verminderen van ziekteverzuim, veranderde al snel in antwoord kunnen geven op de vraag naar de vorm en kwaliteit van samenwerken tussen de verschillende afdelingen. Met daarop aangesloten het bedenken en introduceren van een werkbare structuur plus manier om die samenwerking te optimaliseren. In mijn beleving is het toverwoord daarin ‘hospitality’, wat wordt gekenmerkt door een empathische en open houding naar de ander. Gastvrijheid en gastgerichtheid zijn aspecten die niet alleen thuishoren binnen de horecabranche maar zeker zo goed binnen het personeelsmanagement. Mijn onderzoek, de aangedragen organisatieoplossing en -toepassing hebben – zoals nu bij Ziekenhuis Bernhoven en Hutten Cateraar- aangetoond dat mijn visie betekenis en waarde heeft.”

Na haar afstuderen heeft Maud gekozen voor een vervolgopleiding Human Resource Management. Tegelijkertijd is zij stagiaire binnen de afdeling Recruitment van Coöperatie DELA.

Ben je benieuwd wat Business School Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Blog-stage-maud-boreas-ziekenhuis-bernhoven-hutten-catering

 

 

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag