Marieke liep stage op Curacao: ‘het resort ligt pál aan het strand!’

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Marieke studeert hbo bachelor hotel & Event Management aan Business School Notenboom. Voor haar eerste stage ging ze naar het zonnige Curaçao, om mee te lopen bij Baoase Luxury Resort.

Wauw Marieke, wat is dit voor resort?

Baoaso Luxury Resort is het enige resort met een 5+ sterren-beoordeling op Curaçao en wordt gezien als één van de top resorts in het Caribisch gebied. Het resort heeft 23 luxe kamers, suites en villa’s. Luxe, topservice en comfort zijn de belangrijkste pilaren. Het resort ligt pal aan het strand, dichtbij Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. De bezoekers zijn voornamelijk honeymooners, vermogenden, profvoetballers en celebrities uit Amerika en Nederland.

Het restaurant van Baoase wordt gezien als het beste restaurant van heel Curaçao. Bij het resort werken veel nationaliteiten: de meesten komen van Curaçao zelf, maar er werken ook veel Nederlanders en mensen uit het Caribisch gebied.

Wat spreekt je het meest aan bij dit bedrijf?

Van te voren had ik geen idee wat ik moest verwachten. Stagelopen aan de andere kant van de wereld, en ook nog eens bij een nieuw bedrijf. Het werd al snel leuk; ik kreeg te maken met bijzondere gasten, gezellige collega’s en de luxe van het resort. Het leukste was toch wel dat iedere dag weer anders is.

Hoe zag een stagedag voor jou eruit?

Ik liep stage op de afdeling Food & Beverage. Hieronder vallen een aantal bezigheden, zoals het verzorgen van het ontbijt, de lunch, de minibar en het diner. In de eerste weken heb ik samen met mijn collega’s het ontbijt en de lunch verzorgd. Ondertussen verzorgde ik de minibar. Nu, in de laatste paar weken, loop ik mee met de avondploeg om het diner te verzorgen. Naast Food & Beverage kun je overigens ook stage lopen bij de afdelingen Front Office, Guest Relations en Reservations & Sales.

Welke skills die je op school hebt geleerd kwamen het meest van pas op stage?

Het vak Horecaconcepten was handig, om te zien hoe het er nu bij een écht bedrijf aan toe gaat. Communicatie en Business English zijn ook belangrijke vakken gebleken, door de verschillende culturen en professionele communicatie met de gasten.

Je leert bij Notenboom ook om zelfstandig te werken aan projecten. Daar heb ik veel aan gehad, omdat je je aan de andere kant van de wereld niet even kan terugtrekken of naar huis kan.

Wat was het meest leerzame onderdeel van je stage?

Naast zelfstandigheid is het bij Baoase erg belangrijk dat je voldoet aan de wensen en verwachtingen van de gasten. Daarom moet je ze op de juiste manier benaderen. Zij verwachten namelijk veel van het resort. Iedereen wil zich zijn/haar verblijf voor altijd blijven herinneren. Daarom moet je goed kijken naar de wensen van ieder individu.

Daarnaast was de minibar een interessant onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden. Hier gaan onverwachts veel trends in om. Ik mocht gaan uitzoeken hoe deze het beste kon worden ingericht bij Baoase.

Daarnaast is het natuurlijk heel leerzaam om op jezelf te wonen in een ander land, en om daar nieuwe mensen en nieuwe culturen te leren kennen. Daarnaast leer je je aanpassen aan de sfeer en service van een vijfsterren resort, als je er dagelijks bent.

Wat zou je studenten willen aanraden die een stageplek in de hotel-wereld zoeken?

Een stageplek in het buitenland is zeer zeker aan te raden. De spanning geeft echt een boost. Gelukkig zijn er altijd mensen om je heen in dezelfde situatie, dus trek daar gewoon mee op. Daarnaast heb ik nog wat andere tips:

  • Zorg dat je je rijbewijs hebt! Zonder auto is het op Curaçao bijna niet te doen.
  • Sta stevig in je schoenen. Het is natuurlijk heel tof om hier te zijn, maar je bent wel ver van huis.
  • Ga in een leuk huis wonen met andere stagiaires. Zo kom je makkelijk met leeftijdsgenoten in contact.
  • Doe natuurlijk je uiterste best! Bij Baoase wordt je gewoon gezien als een zelfstandige, fulltime medewerker. Je krijgt geen speciale behandeling omdat je stagiair bent.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik wil nog wat meer cursussen gedaan hebben, voor extra kennis over de ins en outs van de wereld van hospitality. Daarnaast wil ik meer ervaring opgedaan hebben in verschillende restaurants, om later mijn eigen restaurant te beginnen.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag