Madelon: ‘wat bedrijven vandaag de dag kunnen bereiken met data, verbaast me enorm’

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Madelon volgde de opleiding mbo Marketing & Communicatie Management. Als tweedejaars studente liep ze stage bij Adversitement. Bij deze multinational werken 70 data-goeroes en specialisten.

Madelon, wat voor bedrijf is Adversitement?

Adversitement is een bedrijf waar zo’n 70 data-experts werken. Daarmee is het dé specialist in het verzamelen van relevante offline- en online data van bedrijven. Deze gegevens worden omgezet tot betrouwbare en begrijpbare inzichten. Klanten van Adversitement kunnen hier dan weer op inspelen, om betere resultaten te behalen. Denk aan meer omzet, meer rendement, of een structurele verbetering van relaties met klanten, of merkloyaliteit.

Wat sprak je het meest aan bij dit bedrijf?

Wat mij aansprak, is de passie die al die 70 werknemers hebben voor data. Daarnaast werd ik vanaf dag één goed betrokken bij de werkzaamheden en zaken om het bedrijf heen. Dat geeft je gevoel en zelfvertrouwen meteen een boost.

Kun je jouw week op stage eens omschrijven?

Het eerste wat ik op maandagochtend deed, is het inplannen van nieuwe berichten op de social media-kanalen. De rest van de week lette ik dan op de prestaties van de berichten op deze kanalen. Daarmee heb ik veel over de platformen geleerd.

Naast social media ben ik veel bezig geweest met het marktonderzoek naar ‘Smart city’. Smart city is een stad waarbij informatietechnologie en het ‘Internet of things’ gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen. Hierbij werkt Adversitement nauw samen met de gemeente en de ondernemers van een stad.

Welke skills die je op school hebt geleerd komen het meest van pas op stage?

Eerlijk gezegd denk ik dat vrijwel alle vakken mij hebben geholpen. Als er twee vakken uitspringen, zijn dat Engels en Marketing. Waarom? Omdat er veel internationale mensen werken met wie je in het Engels moet communiceren, en omdat er vaak in marketingbegrippen wordt gecommuniceerd. Daarnaast zijn zowel samenwerking en zelfstandigheid beide competenties waar ik als student veel aan heb gehad.

Sloot de opleiding goed aan bij je dagelijkse werkzaamheden op stage?

De opleiding Marketing & Communicatie Management heeft een focus op de commerciële kant van het bedrijfsleven. De opleiding sloot dan ook goed aan bij mijn dagelijkse werkzaamheden als verkoopster. Ook zijn de professionele begrippen en vaardigheden die je leert belangrijk voor een latere carrière als bijvoorbeeld marketeer.

Notenboom is ook veel verder in deontwikkelingen en trends in het bedrijfsleven dan andere opleidingen. Daarnaast maken de docenten hun beloftes meer dan waar; ze luisteren en begeleiden je zeer persoonlijk. Dit heeft mij zeker geholpen in het ontwikkelen van persoonlijke capaciteiten en sociale vaardigheden.

Wat was het meest leerzame onderdeel van je stage?

Voordat ik bij Adversitement kwam, had ik geen flauw idee wat je allemaal met data kan bereiken. Op mijn eerste stagedag werd dit meteen duidelijk gemaakt, en na één week kon ik het zelf aan anderen uitleggen. Ook de vergaderingen die ik bij mocht wonen en het meekijken met collega’s was heel leerzaam. Zo mocht ik kijken hoe zij online marketing activiteiten – zoals SEO en SEA – oppakten, een onderdeel wat ik zelf erg interessant vind.

Daarnaast is het ‘Smart City’-project voor de PVB hetgeen waar ik de meeste energie uithaalde. Hiervoor deed ik veel research en mocht ik bij veel vergaderingen en interessante events aanwezig zijn. Zo verbaasde het mij hoe ver Nederlandse steden al zijn; veel verder dan de meeste inwoners denken.

Wat vond je het leukste onderdeel van je stage?

Discussiëren en samenwerken met collega’s vond ik erg leuk, maar het leukste vond ik toch wel mijn marktonderzoek; het ‘Smart City’-project voor de PVB. Een andere, hele fijne bijkomstigheid was het feit dat er veel mensen werken, waardoor ik mijn eigen netwerk voor nu en later flink kan uitbreiden. Dit kan heel handig zijn voor later.

Hoe zie je je toekomst voor je?

Binnen nu en vijf jaar werk ik in de online marketing. Maar ik wil ook nog verder studeren of cursussen volgen in de avonduren. Zo houd ik mezelf - naast praktijkervaring- ook theoretisch op de hoogte van ontwikkelingen in de online marketing. Dit is namelijk een erg dynamische markt, waarbij je continu op de hoogte moet blijven van alle ontwikkelingen. Op dit moment pas ik al online marketing toe voor het bedrijf van mijn vader, maar later wil ik dit natuurlijk voor grotere projecten doen.

Wat zijn je tips voor studenten die een dergelijke stage willen lopen?

Ik vind het persoonlijk fijn om stage te lopen in Nederland. Je kunt je terugtrekken wanneer nodig, en begeleiding van school is heel dichtbij. Daarnaast kun je in de avonduren nog gewoon doorgaan met je werk. Ik raad zeker aan om op tijd een stage te zoeken. Probeer een stagebedrijf te vinden welke echt past bij je interesses, en waar je iets kunt leren.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag