Stage lopen bij de Efteling? Kelly vond het ‘leuk, maar ook erg leerzaam!’

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Kelly studeert International Business Management aan Business School Notenboom in Eindhoven. Haar eerste stageperiode van haar opleiding heeft ze ingevuld bij de Efteling.

Wat leuk Kelly, stage lopen in de Efteling!

Inderdaad! De Efteling is echt een enorm bedrijf. Er zijn in totaal 62 attracties, voor groot en klein, jong en oud. De doelgroep van de Efteling is ‘extended families’, ofwel, families. Het leuke eraan is dat iedereen de Efteling kent, en een lach op zijn gezicht krijgt bij het denken aan de Efteling. Bovendien staat het natuurlijk erg goed op mijn cv!

Wat deed jij tijdens een stagedag in de Efteling?

Naast de rapportages die ik maakte in Excel, liep ik ook veel door het park heen. Ik moest ervoor zorgen dat er entreekaarten klaar lagen voor de mensen die waren uitgenodigd door de Efteling. Dit kon bij verschillende afdelingen zijn. Ook als ze verstuurd werden moest ik ze voorbereiden: dan schreef ik er een leuk kaartje bij en deed ik ze op de post. Oh, en ik hield ook de af- en aanmeldingen bij voor bepaalde evenementen.

Wauw, wat leuk! Wat vond je het moeilijkst?

Het moeilijkste, maar ook meteen het meest leerzame van mijn werk, waren de rapportages. Je mag namelijk niks fout invoeren, omdat je dan heel moeilijk de fout weer kan herstellen. Je moet dus goed gefocust blijven, en geconcentreerd te werk gaan.

En wat was het leukste aan je stage bij de Efteling?

In de tweede week van mijn stage heb ik samen met een collega een rondleiding gegeven door het park. Ik heb toen veel nieuwe informatie gehoord over de Efteling. Wist je bijvoorbeeld dat de vijf punten van de ingang van de Efteling staan voor de vijf zintuigen?

Daarnaast heb ik gewerkt aan een internationale folder. Ik moest hierbij net doen alsof ik nog nooit van de Efteling had gehoord. Wat zou ik dan van de folder vinden? En wat zou ik juist graag allemaal voor informatie willen lezen over het park? En wat voor afbeeldingen en teksten kunnen beter?

Kelly, je studeert International Business Management aan Notenboom. Hoe sloot je studie aan bij je stage?

Zeker! Bij Notenboom op school leer je bijvoorbeeld veel werken met de programma’s van Microsoft Office. Daar ben ik nu echt goed in. Alle rapportages bij de Efteling werden in Microsoft Excel gemaakt. Dat gaat me nu heel goed af.

Bovendien vind ik het heel fijn dat ik bij Notenboom de opleiding in twee jaar kan afronden, maar dat er wel veel tijd over blijft voor stage. Die ervaring die je leert op stage wil ik namelijk wel graag op doen. Wat dat betreft is de combinatie stage lopen en studeren voor mij ideaal.

Raad je andere studenten aan hun stage bij de Efteling te volgen?

Absoluut! Zodra er een stageplek vrij is, zou ik hier zeker voor gaan. Het is een hele leuke omgeving waarin je werkt, en de opdrachten zijn uitdagend en de begeleiding is goed. En het bedrijf zelf is natuurlijk heel leuk. Dat motiveert je ook om naar je stage toe te gaan. Stel dat je stage loopt bij een bedrijf dat je totaal niet aanspreekt, dan ben je al snel uitgekeken op je werk.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag