Commerciële taken en contact met klanten: Joyce haar stage bij My Jewellery

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Joyce den Dekker studeerde Ad Commercieel Management aan Business School Notenboom.

Joyce, kun je wat meer vertellen over je stageperiode?

Ik liep stage bij het bedrijf My Jewellery, in ’s-Hertogenbosch. Ik zat daar op de salesafdeling van de B2B-tak. My Jewellery is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een vooraanstaand sieradenlabel. De naamsbekendheid in Nederland is inmiddels behoorlijk groot. Er zijn inmiddels fysieke My Jewellery winkels geopend en meer dan 450 verkooppunten. En natuurlijk een webshop. Bovendien worden er, naast sieraden, ook steeds meer kleding en accessoires verkocht.

Wat maakt My Jewellery zo’n leuk bedrijf?

Natuurlijk spreekt de branche mij erg aan. Daarnaast heeft eigenaresse Sharon letterlijk van haar hobby haar beroep gemaakt. Hoe dat vervolgens is uitgegroeid tot een groot bedrijf, vind ik heel inspirerend. Ze is een voorbeeld van hoe je door in jezelf te geloven en te durven ondernemen, heel ver kunt komen.

Erg inspirerend inderdaad! Hoe slaat dit over op jouw werkzaamheden?

Geen dag was hetzelfde en er werd veel van je verwacht. Je moet continu schakelen en werken met deadlines. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit sales- en marketing-ondersteunende taken. Je kunt hierbij denken aan het zoeken en benaderen van nieuwe prospects en voorstellen voor nieuwe klanten uitwerken. Maar ook het klantencontact onderhouden en teksten voor de nieuwsbrief en website schrijven voor de B2B-website behoorde tot mijn werkzaamheden.

Past de stage goed bij je opleiding?

Zeker, heel erg! De theorie kwam dagelijks weer terug in mijn takenpakket. Met name aan het vak Sales- en accountmanagement heb ik veel gehad. Omdat ik stage liep op de salesafdeling, kon ik veel van wat ik had geleerd direct toepassen in de praktijk. Ook de marketingvakken zijn trouwens erg belangrijk geweest voor de marketingactiviteiten waar ik bij betrokken was. En Ondernemen, trouwens. Veel aspecten kwamen terug in mijn stage.

Bovendien kwamen de competenties inderdaad goed terug. Denk aan commerciële vaardigeden, verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig werken.

Wat zal je bijblijven van deze stage?

Het vele schakelen, omdat je samenwerkt in een groot team. Dat is iets waar je echt veel van leert. Samenwerken, sparren en brainstormen is iets wat ik veel deed op stage. Ik leer veel van hoe ik dit het beste in zo’n teamverband kan doen. Ook weet ik nu hoe het proces en de logistiek gaat van een product, voordat het bij de consument terecht komt.

Ten slotte heb ik een groot aandeel gehad in de totstandkoming van de nieuwe najaarscollectie. En daardoor dus ook de combinatie van het creatieve en het commerciële: van de najaarscollectie mee ontwikkelen, tot de commerciële taken en contact met klanten.

Wat neem je allemaal mee voor in de toekomst?

Allereerst is het natuurlijk heel positief om de contacten die ik bij My Jewellery heb opgedaan te behouden én te onderhouden. Bovendien gebeurt het regelmatig dat stagiaires daar mogen blijven, om in dienstverband te komen werken. Het bedrijf biedt veel kansen om te groeien, omdat het zelf ook nog steeds snel groeit.

Over 5 jaar? Dan zie ik mezelf wel werken in een salesfunctie. Momenteel spreekt een functie als sales- of accountmanager in het MKB me het meest aan. Al is een eigen onderneming ook altijd wel een droom van me geweest.

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag