José’s Hospitality stage aan het strand bij Beachclub Bloomingdale

Aanmelden kennismakingsgesprek?

José studeert hbo bachelor Hotel & Event Management aan Business School Notenboom. Ze zit in het tweede jaar van de verkorte HBO-opleiding, aan de vestiging in Hilversum. Haar tweede stage liep ze heerlijk aan het strand, bij Beachclub Bloomingdale.

José, kun je wat vertellen over je stageplek?

Ik liep stage bij Beachclub Bloomingdale. Dit is dé plek om te relaxen aan het strand van Bloemendaal. Deze beachclub bestaat al sinds 2002. In al die jaren heeft het een mooie balans gevonden tussen lounge, diner, cocktailbar, muziek en entertainment aan zee. Het is nu de meest gewilde en toonaangevende strandbestemming die er is.

Wat maakte stagelopen bij Bloomingdale zo leuk?

Beachclub Bloomingdale is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. Ook is de beachclub regelmatig de bestemming voor zakelijke en privé evenementen. En op zondag wordt Bloomingdale omgebouwd tot een clubhuis. Dan worden de tofste strandfeesten uit de buurt georganiseerd. Deze variëteit maakt het een fantastische stageplek waar altijd iets te beleven is.

De leuke, gezellige collega’s, en de werkzaamheden die ik verricht maakte het stagelopen bij Bloomingdale tot een hele leuke ervaring. Ik werd losgelaten om het allemaal zelf aan te pakken. Ik kreeg hier vertrouwen in de dingen die ik moet doen, dat vind ik erg belangrijk.

Buiten je normale taken als stagiair, wat zijn nog meer je verantwoordelijkheden?

Op maandag begon ik samen met mijn collega Kim altijd met de administratie. Dan verwerkten we de uren die het personeel heeft gewerkt in het systeem. Ook verwerkten we alle nieuwe medewerkers van de beachclub in het systeem. Deze moesten handmatig worden ingevuld. We checkten het altijd dubbel, want het is belangrijk dat er geen fouten inzitten. Dit doe ik trouwens ook voor Bliss, dat is onze tweede vestiging in Scheveningen.

Je studeert Hotel & Event Management bij Notenboom. Sloot de stage goed aan bij je studie?

Plannen en organiseren zijn belangrijke taken die aan bod kwamen tijdens mijn stage. Op het begin was dit echt nog een uitdaging. Plannen zelf gaat me goed af, maar het uitvoeren ervan… Kwaliteitsgericht werken is belangrijk. In de administratie mogen geen fouten staan. Dat verantwoordelijkheidsgevoel heb ik wel goed meegekregen vanuit school. Ook de competentie leiderschap komt goed van pas. Als verantwoordelijke van het rooster moet je soms streng zijn. Zegt er iemand op het laatste moment af, dan moet die persoon zélf vervanging regelen. Daar moet je streng in zijn. Kortom: op school heb ik echt veel geleerd wat goed aansloot bij mijn stage. Bovendien vond ik het heel leuk om eindelijk de theorie en kennis om te zetten tot actie!

Welk deel van je stage bij Beachclub Bloomingdale zal je nog lang bijblijven?

Waar ik veel van heb geleerd, is het plannen. Zeker omdat je bij Bloomingdale natuurlijk ook erg afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Plannen is in deze branche echt enorm belangrijk Het leukste vond ik de evenementen die op de zondagen werden gehouden. Samen met de zondagsmanager kreeg ik de verantwoordelijkheid deze events in goede banen te leiden. Dat was echt heel tof om te doen!

Goed om te horen José! Waar zie je jezelf ná je opleiding van Business School Notenboom?

De opleiding heet Hotel & Event Management. Ik hoop dus wel echt een manager te worden in deze sector. Het liefst ga ik zelfs naar het buitenland. Het plan is om na deze studie de European Bartender School in Spanje te gaan volgen. Hierna hoop ik nog beter te zijn en nog meer kennis te hebben opgedaan over het vak als bartender.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
 

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag