Stage lopen in een hotel? Dat doet Frederique bij Pullman Eindhoven Cocagne

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Frederique studeerde mbo Hotel & Event Management aan Business School Notenboom. In het eerste jaar van haar opleiding liep ze stage bij een Eindhovens hotel: Pullman Eindhoven Cocagne.

Hi Frederique! Bij wat voor hotel loop je precies stage?

Pullman Eindhoven Cocagne is een groot hotel, en staat in het hart van het bruisende Eindhoven. Lekker dichtbij huis dus! In totaal zijn er 320 kamers. De combinatie van luxe en ligging sprak mij erg aan. Met name de luxe maakt het voor mij een leuke uitdaging. En ik ben ook erg blij met alle collega’s: iedereen is heel behulpzaam, aardig en beleefd. Dat stimuleert om hier te werken, én te groeien.

Hoe ziet een werkdag in het hotel voor jou eruit?

Een gemiddelde dag is eigenlijk niet te omschrijven, want iedere dag is anders. Het enige wat zich herhaalt, is het ontbijt in de ochtend. De rest van de dag heb ik vaak een andere taak; de ene dag sta ik bij de ontvangst, en de andere dag dek ik het restaurant in. In de middag vul ik de minibar bij, of verzorg ik de lunch.

Heb je veel gehad aan de vakken en competenties die je op school hebt geleerd?

Zeker! Met name het vak Food & Beverage. De termen die je tijdens die lessen leert, komen continu terug. Ook de uitstapjes en excursies, zoals die naar Texel, zijn erg leerzaam. Zo zie je dat alle informatie die je leert op school in boeken en tijdens lessen uiteindelijk goed worden toegepast in de praktijk.

Wat heb je het meest aan je stage?

Voornamelijk leer je van het goede, professionele contact dat je de hele dag door hebt met de gasten. Dat is uiteindelijk toch waar je het voor doet. Daarnaast heb ik ook geleerd bepaalde dingen gewoon te durven, gewoon te doen. Dat heeft me veel vertrouwen gegeven. En als er een keer wat misgaat, is dat niet erg. Dan zoeken we met zijn allen naar een oplossing, want die is er altijd.

Daarnaast denk ik dat ik ook veel goede contacten overhoud aan deze stage, waardoor ik hopelijk snel terug kom in het hotelleven.

Wat zijn je tips voor medeleerlingen die een stage zoeken?

Ik zou iedereen adviseren op tijd te beginnen met het zoeken van een stage die goed past bij je interesses, en bij de uitdaging die je zoekt. Zo weet je zeker dat je jezelf gaat ontwikkelen. Als je niets leert, is het erg zonde van je tijd.

Of ik studenten een stage aan zou raden in het binnenland? In het eerste jaar zeker, omdat je je dan meer kunt focussen op de praktijkervaring die je opdoet. Dan kun je in latere schooljaren, tijdens een eventuele stage in het buitenland, jezelf meer focussen op vreemde talen en andere culturen.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag