“Veel vraagstukken die we op school behandelen, daar worstelen startende ondernemers ook mee.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Voor zijn Ad-studie International Business Management liep Bram stage bij StartUp Nijmegen, een plek waar beginnende ondernemers begeleiding en financiële steun ontvangen.

Ha Bram, vertel eens iets over je stagebedrijf StartUp

“StartUp helpt startende ondernemers naar een volwaardig ondernemerschap, dit doen ze met behulp van 25 ervaren ondernemers die hun kennis, netwerk en andere benodigdheden delen met de startende ondernemers om samen doelen en groei te realiseren. Starters krijgen in het gebouw van StartUp werkplekken en spreekkamers tot hun beschikking, zodat er ook direct een netwerk opgebouwd kan worden.”

Klinkt interessant. Wat was jouw taak als stagiair?

"‘s Ochtends ging ik meestal langs bij verschillende bedrijven om zo het netwerk van StartUp Nijmegen te vergroten, onder het motto ‘Vrienden van StartUp Nijmegen’. Deze vrienden helpen de startende ondernemers tegen een gereduceerd tarief te kunnen blijven werken. Daarnaast dacht ik mee over vraagstukken verschillende startende ondernemers. Ook mocht ik deelnemen aan interssante workshops die wekelijks werden gegeven. Hier heb ik veel van geleerd.”

Kon je kennis uit je opleiding integreren in je dagelijkse werk?

“Ja, ik vind dat de opleiding goed aansluit bij de praktijk, omdat je verschillende zaken die je op school leert in de praktijk ziet terugkomen. Dit zijn bijvoorbeeld marketing en sales, maar ook business innovatie en het vermogen om out of the box te denken. Veel vraagstukken die tijdens de lessen zijn behandeld, daar worstelden de startende ondermeners zelf ook mee. Een grappig voorbeeld: ons wordt geleerd dat het doen van marktonderzoek essentieel is voordat je begint. Maar de meeste ondernemers slaan deze stap over; ze gaan ervanuit dat mensen hun product toch wel willen kopen! Tot slot wordt er bij Notenboom gehamerd op persoonlijke ontwikkeling. Tijdens mijn stage moest ik vaak initaitief tonen, netwerken, out-of-the-box denken en mensen overtuigen.”

Heb je nog een goede tip voor aankomend stagiairs?

“Ik raad studenten aan om een stageplek te zoeken die je vooruit helpt met je netwerk en je persoonlijke ontwikkeling. Raak betrokken bij verschillende taken in het bedrijf om jezelf zo breed mogelijk te oriënteren. De mensen om je heen kunnen je verder helpen dan je denkt, dus wees niet bang om je verhalen of ervaringen te delen want dat is de manier om op nieuwe wegen uit te komen.”

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag