Bas liep stage bij Porsche Centrum Eindhoven

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Bas volgde eerst de opleiding mbo Marketing & Communicatie Management aan onze vestiging in Eindhoven en stroomde daarna door naar hbo bachelor Bedrijfskunde. Hij liep zijn stage bij Porsche Centrum Eindhoven. Dat moet een interessante stage zijn geweest! Wij waren benieuwd naar zijn ervaringen.

Bas, je liep stage bij Porsche Centrum Eindhoven. Gaaf, vertel!

“Porsche Centrum Eindhoven is een dealer die uitsluitend auto’s van Porsche verkoopt; auto’s in het luxe segment dus. Ik heb mijn hele leven al een grote interesse voor auto’s gehad. Ik had dan ook al veel kennis van het merk en de modellen, maar die is alleen maar gegroeid. Het blijft altijd leuk om nieuwe dingen te leren.”

Met wat voor doel ging je je stage in?

“Het was mijn doel om nog meer te weten te komen over de autobranche en de handel die daarbij komt kijken. Dat is zeker gelukt! Het ging ook goed, ik heb positieve reacties gehad en de sfeer was leuk. En ik denk dat ik waardevolle contacten heb opgedaan voor de toekomst.”

Wat waren je dagelijkse werkzaamheden?

“Elke stagedag was toch weer anders. Ik was bezig met een stageopdracht voor school, maar werkte ook aan een opdracht vanuit Porsche. Vooral die laatste nam heel wat uren in beslag. Daarnaast stelde ik ook auto’s en prijzen samen voor klanten en hielp ik bijvoorbeeld mee met het organiseren van een introductieavond voor een nieuw model. Het gaafste wat ik heb gedaan is een introductie avond organiseren voor de Panamera Sport Turismo.”

Sloot je opleiding Bedrijfskunde goed aan op je stage?

“Alle vakken hebben bijgedragen, maar ik denk het vooral het totaalplaatje van de opleiding Bedrijfskunde is die me goed heeft voorbereid op de stage. Niet alleen de vakken, maar ook de praktische projecten en de persoonlijke groei die je doormaakt. Bijvoorbeeld het vak Ondernemen, dat toch wel veel van je vraagt: je moet analyses maken en allerlei bedrijfsprocessen doorgronden. Ook de ondernemende houding die je wordt aangeleerd komt goed van pas. Het zakelijk handelen en respectvol zijn. Dat komt terug in de lessen, wat voor veel aansluiting op het bedrijfsleven zorgt. Dit geeft je denk ik wel een grote voorsprong in het werkveld.”

Je stageplaats was in Eindhoven; dichtbij huis. Was dat een bewuste keuze?

“Ik denk dat de plek waar je stageloopt niet zozeer uitmaakt. Het gaat meer om het bedrijf waar je voor kiest; welk bedrijf just is, is voor iedereen verschillend. Kies iets wat je interesse heeft, of kies juist voor iets totaal onbekends. Als je jezelf uitdaagt, leer je meer en vergaar je makkelijker nieuwe informatie.”

Hoe zie je je toekomst voor je?

“Ik weet het nog niet precies. Ik heb veel interesses en twijfel dan ook nog waar ik voor wil gaan. Maar de autobranche staat hoog in de lijst!”

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag