Ruben Konings: van topsport naar topstudie

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Ruben Konings is een topsporter

Ruben heeft op hoog professioneel niveau tennis gespeeld. Hij stond onder contract, was lid van het Nederlands Talent Team en nam meerdere jaren deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

Spelen op topniveau stelt specifieke eisen, waarbij hard werken en een sterke discipline de boventoon voeren, aangestuurd door aantoonbaar talent en de wil om te blijven ontwikkelen en ambitieuze doelen te realiseren.

Ruben: Ik werd voor het bereiken van mijn doelen binnen de tennissport persoonlijk begeleid door een tenniscoach. Ik heb daar veel van geleerd, met name over mezelf, over wie ik ben en wat ik aankan tijdens een wedstrijd. Elke game die ik speelde was ook een uitdaging aan mezelf. Mijn coach speelde daarbij een rol in het voortraject, maar eenmaal in de wedstrijd, stond ik alléén op de baan en probeerde te winnen. Elke gewonnen slag en partij was dan ook een overwinning op mezelf.

Ruben Konings is een topstudent

Twee jaar geleden stond Ruben voor de keuze om verder te gaan met topsport of te starten met een relevante studie met zicht op een aantrekkelijke professionele loopbaan in het bedrijfsleven.

Ruben: Tennissen op topniveau is hoe dan ook aan een tijdlimiet gebonden. Daarom koos ik bewust voor een stevige beroepsopleiding én voor Business School Notenboom. En ook ik dacht toen dat niveau mbo 4 mij het beste zou passen.

Vrij snel echter was binnen Notenboom duidelijk dat Ruben over de kennis, vaardigheden, potentie en mentaliteit beschikte om op een hoger niveau te kunnen studeren. De strikt persoonlijke manier van kennisdelen bij Notenboom, toegepast door de verschillende vakdocenten, bracht dit aan het licht. De uitslag van een zogenaamde 21+ toets (test die nagaat of de capaciteiten voldoende zijn voor bijvoorbeeld het volgen van de vakken Engels, Nederlands en Wiskunde op hbo niveau) was helder: Ruben kon bij Notenboom vrijwel direct de opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde gaan volgen.

Business School Notenboom is een topopleider

De persoonlijke ontwikkeling van elke student van Notenboom vormt de ‘ziel’ van de verschillende opleidingen, plus de manier waarop deze zijn vormgegeven en aangereikt door de vele vakdocenten. Interesse in de persoonlijke ontwikkeling van professionele kennis en vaardigheden op topniveau?

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Business School Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Blog-Notenboom-Ruben-Konings-topsport-topstudie-volledige-afbeelding

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag