Laurens Sietsma: “Kleinschalig onderwijs bij Business School Notenboom was voor mij de perfecte maatvoering.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Laurens Sietsma is oud-student van Notenboom, vestiging Eindhoven. Hij volgde de opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde, en sloot deze in 2019 met mooie eindcijfers af. De volgende stap bracht hem naar Business Universiteit Nyenrode voor zijn Master in Management. Waarom deze keuze en vooral hoe verliep de overstap en aansluiting?

kleinschalig onderwijs de perfecte maatvoering

Laurens: “Kleinschalig onderwijs zoals Business School Notenboom dat hanteert beviel mij uitstekend. Kleine klassen, intensief contact met de docenten plus hun persoonlijke aandacht en begeleiding werkten voor mij het allerbeste. De keuze voor Nyenrode lag dus voor de hand, gelet de vergelijkbare onderwijscultuur met tijd en aandacht voor de individuele student. Net zoals ik dat gewend was bij Business School Notenboom.”

Business School Notenboom hanteert als kernwaarden: ambitieus – persoonlijk – inspirerend – ondernemend. Management en docenten zijn daar goed van doordrongen. Zij zijn overtuigd dat de aanpak die daarop is gebaseerd uiteindelijk de beste resultaten oplevert. Voor elke student, ieder op zijn manier en op het hoogst haalbare niveau.

Overstap en aansluiting masteropleiding

Laurens: “De hbo opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde van Business School Notenboom sloot ook inhoudelijk perfect aan op de masteropleiding in management. Weliswaar volgt iedere nieuwe student van Nyenrode verplicht eerst een pre-master, maar dat komt door het verschil tussen een hbo en een universitaire opleiding (praktisch vs academisch gericht). In januari 2020 ben ik gestart met mijn eigenlijke masterstudie, die ik in februari 2021 hoop af te ronden. Ik ben geïnteresseerd in de sociale en culturele aspecten van het (internationaal) ondernemerschap, met de focus op China als wereldspeler en zakenpartner voor Nederland. Het thema waarmee ik mijn mastertitel wil halen heeft daar alles mee te maken: Wat kunnen we leren van Chinese ondernemers en organisaties en van hun cultuur, wanneer we straks samen zaken willen doen.”

De cultuur en structuur van Business School Notenboom krijgt onder andere gestalte in de inrichting van het onderwijs: probleemgestuurde projecten uit de praktijk, werken in kleine teams, stevige werkdruk en een hands-on mentaliteit plus het stimuleren van een ondernemende (studie)houding.

Laurens: “De basis voor mijn professionele identiteit en waarde werd gelegd bij Business School Notenboom Notenboom. Daarmee kan ik de pittige universitaire vervolgopleiding goed getraind en goed gemotiveerd aan.”

Maatschappelijke betrokkenheid via concrete projecten, is volgens Laurens een voorwaarde voor elke moderne ondernemer.

Het sociale leven van Laurens is niet beperkt tot de campus maar reikt verder en is onder andere gericht op het vergroten van mogelijkheden voor kansarme leeftijdgenoten. Laurens is overtuigd dat modern ondernemerschap ook een bredere, positieve sociale impact moet hebben. Zelf vertaalt hij dit in aantrekkelijke projecten met revenuen voor verschillende partijen in de samenleving.

Laurens: “Kansarme jongeren worden ondermeer vertegenwoordigd door de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn, de plaats waar ik vandaan kom. De specifieke leefomstandigheden van zwerfjongeren (geen vast woonadres dus geen kans op een lening of studiefinanciering) leiden vaak tot een negatieve spiraal, die hun leven van vandaag én morgen grotendeels bepaalt. Ik vind dat ik daar iets tegen moet en kán doen!”

Tijdens de eerste loc down begin dit jaar besloot Laurens een (corona-proof) autoroute uit te stippelen, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. De teller staat momenteel op zo’n € 5.000. De route wordt tegen betaling aangeboden via een webshop. Na downloaden en printen, kan de route op elk gewenst moment worden gereden. De antwoorden op vragen onderweg voer je digitaal in om te checken op juistheid. De rally voert de deelnemers over de Veluwe en door de IJsselvallei. Meer informatie over deze unieke rally? Klik hier.

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

blog-oud-studenten-laurens-sietsma-kleinschalig-onderwijs-perfecte-maatvoering

Fotografie: © Maarten Sprangh

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag