''Zorg dat je een doel hebt om naartoe te werken''

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Direct nadat hij afstudeerde, tekende Max zijn contract bij het Waldorf Astoria hotel te Amsterdam. Als Guest Service Agent is hij daar dagelijks verantwoordelijk voor een aangenaam verblijf voor zijn gasten. Al op jonge leeftijd wist Max dat hij dit werk wilde gaan doen. Hij vond in Business School Notenboom de juiste support om zijn doel te behalen. En ook nu heeft hij zijn droomcarrière al helemaal uitgestippeld. Tijd voor wat vragen aan deze ambitieuze jongeman.

Je werkt bij het Waldorf Astoria in Amsterdam. Wat doe je daar precies?

“Op dit moment werk ik als Guest Service Agent. Een Guest Service Agent is eigenlijk het visitekaartje van het hotel. Ik begeleid de gasten vanaf het eerste moment dat ze het hotel binnentreden, tot het moment waarop ze weer vertrekken. Er is veel persoonlijk contact en ik draag er de verantwoordelijkheid voor dat hun verblijf aangenaam is.”

Het Waldorf Astoria is uitgeroepen tot het beste luxury hotel van Nederland. Vast een inspirerende werkomgeving.

“Inderdaad. Het Waldorf Astoria is een uniek hotel. Niet alleen vanwege de locatie en het gebouw, maar juist ook vanwege de service. Dat begint al bij de zittende receptie, waarna we de gasten naar boven begeleiden door middel van een rondleiding door het hotel, waarbij we hen vertellen over de geschiedenis van de grachtenpanden. Ik ben er erg trots op dat ik de kans heb gekregen om aan deze beleving bij te mogen dragen.”

Je wist al vroeg dat je in deze branche wilde werken. Waarom heb je voor Notenboom gekozen?

“Toen ik op de middelbare school zat, wist ik al dat ik na mijn slagen naar een hotelschool wilde. Ik wist alleen nog niet welke. Ik heb verschillende scholen bezocht, maar ze waren allemaal toch niet helemaal wat ik zocht. Toen stelde mijn vader Business School Notenboom voor. Mijn broer, Carlo Vermeeren, heeft hier ook gestudeerd en dat was hem heel goed bevallen.”

Heb je je na dit advies van je vader direct ingeschreven?

“Ik heb eerst de Notenboom-stand op de onderwijsbeurs bezocht en ben naar de Open Dag gegaan. Daar zag ik al meteen dat Notenboom veel beter bij mij paste. De school is kleinschalig, biedt structuur en goede begeleiding en is gericht op ondernemen. De andere hotelscholen leken mij te praktisch georiënteerd. Ook de kleine leslokalen van Notenboom waren voor mij een groot pluspunt; ik kon me niet voorstellen om lessen te volgen in grote collegezalen. Het was dus geen moeilijke beslissing om me in te schrijven voor de hbo bachelor opleiding Hotel & Event Management.”

Waren Notenboom en de opleiding ook wat je ervan had verwacht?

“Vanaf de dag dat ik met Notenboom kennismaakte tot de dag dat ik er afstudeerde, is de school mij erg goed bevallen. De verhouding theorie – praktijk was goed en de studielast was soms wel pittig, maar over het algemeen goed te doen. Af en toe heeft de persoonlijke begeleiding er wel aan bijgedragen dat ik goede cijfers haalde.”

Hoe ben je bij het Waldorf Astoria terechtgekomen?

“Mijn broer Carlo heeft mij geholpen om in contact te komen met het Waldorf Astoria Amsterdam. In het kader van mijn opleiding liep ik er mijn afstudeerstage; als Front Of House Management trainee. Na die stage ben ik er blijven werken als Guest Service Agent, maar wel op een lager pitje vanwege mijn scriptie. In de week dat ik afstudeerde, heb ik direct mijn fulltime contract getekend.”

Meteen een goede start dus. Heb je al plannen voor de toekomst? Hoe zie je je loopbaan voor je?

“Ik wil altijd blijven leren. De hotelketen Hilton (waar het Waldorf Astoria onder valt) biedt gelukkig veel nuttige trainingen aan. Wat betreft de nabije toekomst hoop ik binnen nu en een half jaar promotie te maken tot Guest Service Supervisor. Hiermee wil ik ervaring opdoen op het gebied van leidinggeven. Ik wil me steeds verder blijven ontwikkelen om vervolgens Front Office Manager te worden in een groot luxury hotel in Amerika. Vanuit deze functie wil ik me opwerken tot General Manager van een groot Waldorf Astoria, om daarna corporate te gaan werken voor Hilton op directieniveau. Zo ziet mijn droomcarrière eruit.”

Heb je een tip voor aankomend studenten?

“Zorg dat je weet welke kant je op wilt en stippel je doelstellingen en carrière uit. Ik denk dat het altijd belangrijk is om een doel voor ogen te hebben, zodat je iets hebt om naartoe te werken. ”

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag