Dragons’ Den: al 5 jaar lang pitchen 2e jaars studenten van Business School Notenboom hun plannen aan topopndernemers, genaamd de 'Dragons'

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Gezamenlijk een innovatief product of dienst bedenken én ontwikkelen 

Bij het vak “Ondernemen” worden mbo- en hbo studenten bij Business School Notenboom gedurende 1,5 jaar, 3 uur per week, klaargestoomd om hun zelfbedachte innovatieve product of dienst te ontwikkelen. Op dinsdagmiddag 23 juni was het moment daar; de pitch om de dragons te overtuigen waarom ze in hun product of dienst moeten investeren.

De studenten, bestaande uit teams van 4 of 5 personen, hadden 7 minuten de tijd om hun droom waar te maken door aan een panel van investeerders (Dragons) hun plannen uiteen te zetten in een pitch. Zij vroegen de dragons een bedrag te investeren in ruil voor een percentage van het bedrijf. Vervolgens werden ze door het panel ondervraagd over hun product of dienst, financiële plan, concurrentie en verwachte omzet en winst.

“Het is de kunst om mensen zien te vangen voor je product.”

Pauly der Kinderen en Mike Krak, beiden docent bij Business School Notenboom én ondernemer, hebben de studenten begeleid binnen het vak “Ondernemen”. Pauly: “Het is de kunst om mensen zien te vangen voor je product. Wanneer je in je eigen product gelooft, kun je dit overtuigend presenteren. Onder de studenten zitten ontzettend goede ondernemers die geweldige plannen presenteren en deals kunnen sluiten met de dragons.” Een greep uit de gepresenteerde plannen: Een app voor mensen met dementie die kan worden aangeboden in zorginstellingen, een tube tandpasta voor kinderen die laat zien of ze goed gepoetst hebben en een onbemande biertap die 6 bier tegelijk kan tappen.

Hbo-studenten pitchen in september

Dit keer ging de pitch van de mbo-studenten via een online meeting om allemaal op gepaste afstand te blijven in verband met Covid 19. In de voorgaande jaren hielden we de pitches op een mooie locatie en waren er ook altijd 1e jaars studenten en ouders aanwezig. Wij hopen dat dit in september weer mogelijk is, als ook de tweedejaars hbo-studenten van Business School Notenboom hun ondernemingsplan pitchen.

Notenboom-Blog-ondernemen-dragons-den-studenten-pitchen-ondernemingsplan

Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk de video.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag