Studiezaalbegeleider van Notenboom aan het woord

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Studiezaal

Mevrouw Jonkergouw: “De studiezaal van Notenboom is een plek waar leerlingen in rust en stilte zelfstandig werken. De leerling wordt onder andere ondersteund bij het maken van huiswerk, het leren van de toetsstof en het schrijven van een profielwerkstuk. Door ondersteuning en advisering worden de benodigde vaardigheden aangeleerd.

Ik probeer de vakinhoudelijke vraag altijd samen met de leerling te analyseren en deze stapsgewijs op te lossen. Het kan echter voorkomen dat mijn vakinhoudelijke kennis niet ver genoeg reikt om meteen op elke vraag antwoord te geven. De vraag wordt dan teruggekoppeld naar de vakdocent, een bijles kan dan mogelijk uitkomst bieden.

De studiezaalbegeleiding staat in nauw contact met de rector, het docententeam, de mentoren en orthopedagoog van het Notenboom. De lijnen zijn hier kort, informatie en adviezen komen snel op de juiste plek terecht.”

We hebben gevraagd aan een leerling hoe het er de praktijk aan toe gaat in de studiezaal.

Leerling: “Ik studeer veel liever in de studiezaal dan thuis. Thuis wil ik andere activiteiten ondernemen en juist relaxen. De studiezaal biedt dan uitkomst! Hier kan ik iedere dag met de juiste ondersteuning mijn huiswerk maken en toetsen voorbereiden. De studiezaalbegeleider helpt me met mijn persoonlijke planning en leert me hoe ik moet studeren. Niet alleen zinvol voor het behalen van mijn vwo-diploma, maar ook voor mijn vervolgstudie.”    
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag