Notenboom leerling Juley de Vriend: Een studiekeuze maken in coronatijd

Aanmelden kennismakingsgesprek?

De coronapandemie heeft een grote impact op iedereen en ook voor de eindexamenleerlingen van Notenboom. Zo zijn de eindexamens afgelast en ook het maken van de juiste studiekeuze wordt bemoeilijkt.

Vervolgstudie

Leerling Juley de Vriend, die de laatste twee jaar van vwo in één jaar combineert, vertelde dat Notenboom gelukkig al vroeg was begonnen met het begeleiden van de leerlingen bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding.

Me.-talent scan

Aan het begin van het jaar vond ze het behoorlijk lastig. Ze had geen idee wat ze hierna wilde gaan doen. Decaan, meneer van Nunen, heeft haar hierbij geholpen door gesprekken te voeren en de Me.-talentscan af te nemen. Op basis van deze scan kwam er al snel naar boven dat Juley goed is in leidinggeven en ook economie haar goed ligt. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor de studie International Business Administration aan de Universiteit van Tilburg en vertelt ze dat ze helemaal achter haar keuze staat.

Online meeloopdag

De meeloopdag die ze had gepland kon helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. Gelukkig was ze al eerder naar een open dag geweest. Bovendien had de universiteit deze meeloopdag uiteindelijk digitaal georganiseerd die, ondanks dat het natuurlijk wat gek was, toch een goede indruk gaf van de studie International Business Administration.

Afsluiting schooljaar

Hoewel dit schooljaar een jaar met obstakels was voor de eindexamenleerlingen, sluit Juley het jaar positief af. Ze vertelt dat ze dit jaar een positieve persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zo was ze lid van de leerlingenraad en heeft ze zichzelf beter leren kennen.

blog-erasmus-college-studiekeuze-coronatijd-juley-de-vriend

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag