Docent meneer Bos: “Door de kleine klassen is online contact via Skype een goed middel.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Aangezien de leerlingen van het Erasmus College momenteel niet naar school kunnen door de corona pandemie, moet een klassikale methode van lesgeven die over vele jaren uitgekristalliseerd is, binnen enkele dagen omgebouwd zijn naar een goedlopende digitale manier van lesgeven op afstand. Dit vergt natuurlijk veel creativiteit van de docenten.

De kracht van kleinschalig onderwijs

Daaruit blijkt ook de kracht van kleinschalig onderwijs, waarbij de afstand tussen docenten en leerlingen klein is. Dit maakt het mogelijk om met een snellopend iteratief proces tot een goed werkende oplossing te komen.

Dat de docenten hun uiterste best doen om goed onderwijs voor de leerlingen mogelijk te maken, blijkt uit het verhaal van meneer Bos: “Door de kleine klassen is online contact via Skype een goed middel. Zo is iedereen goed in beeld en kan er ook echt gekeken worden naar waar de leerling moeite mee heeft, om dit direct op te merken en hiermee aan de slag te gaan. Het contact via de online weg/via een scherm moet voor de leerlingen zo min mogelijk voelbaar zijn.”

Dit is ook hetgeen waarvoor de docenten zich volledig inzetten en de leerlingen zijn dan ook zeer tevreden.

Het Erasmus College is onderdeel van Business School Notenboom.

Notenboom-Erasmus-docent-meneer-Bos

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag