De ideale combinatie van sport en school

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Ook al neemt je studie vaak veel tijd in beslag, leren doe je niet alleen in de schoolbanken. Als studenten op hoog niveau sporten, krijgen ze bij ons de kans om dit met hun studie te combineren. Zo ook Sjoerd. In 2007 sponsorde Business School Notenboom de hockeyclub Oranje Zwart waar Sjoerd hockeyde. Om die reden koos hij voor Notenboom. Een goede keuze, bleek al snel.

“Ik kon mijn school uitstekend combineren met mijn vele trainingen die ik per week had.”

Tekst: Hannah

“Dat ik school en hockey kon combineren, was voor mij heel belangrijk”, vertelt Sjoerd. “Ik trainde tijdens mijn studententijd vier dagen per week. Als ik door mijn sport geen tijd had om te leren, kon ik altijd bij de vestigingsdirecteur binnenlopen met de vraag of ik opdrachten en tentamens op een ander moment kon inhalen. Dat was voor mij erg fijn, want hierdoor kon ik in drie jaar tijd mijn studie afronden en ook nog steeds op hoog niveau hockeyen. Terugkijkend ben ik blij met hoe Business School Notenboom mij de kans heeft gegeven mijn topsport en studie te combineren.”

Wereldkampioen zaalhockey

Enkele jaren geleden maakte Sjoerd een overstap. “Ik speel nu bij het Nederlandse zaalhockeyteam. Begin 2015 heb ik met Oranje meegedaan aan het wereldkampioenschap. En we wonnen! Tijdens de finale op 8 februari 2015 versloegen we Oostenrijk met 2-1.” En naast zijn hockeycarrière is Sjoerd zich ook in zijn vak blijven ontwikkelen. “Na mijn studie bij Notenboom heb ik op de universiteit een master gedaan in marketing. En nu werk ik ook, naast alle trainingen voor Oranje. Op dit moment als Management Trainee bij ManpowerGroup.” Het combineren van sport en werk heeft hij inmiddels wel in de vingers.

Beoefen jij ook een sport op hoog niveau? Of bespeel je een instrument en wil je daarmee verder? Je kunt hierover altijd een gesprek aanvragen bij de vestigingsdirecteur. Wij kijken graag samen met jou hoe we er een succes van kunnen maken!

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag