Bedrijfskunde

Bedrijfskunde is de studie voor ondernemende doorzetters die een carrière in de internationale handel ambiëren. Heb jij lef, creativiteit en hou je van de dynamiek van de handel en snelle economische ontwikkelingen? Dan is deze internationaal geörienteerde opleiding echt iets voor jou. De studierichting Bedrijfskunde wordt alleen op hbo-niveau aangeboden, op alle drie de locaties van Business School Notenboom.

De opleiding Bedrijfskunde in het kort

De hbo opleiding Bedrijfskunde duurt vier jaar en is een uitdagende studie waarbij je vakkennis, theorie, inlevingsvermogen en ondernemerskwaliteiten opdoet. Zo leer je alles over de inrichting van bedrijven, bedrijfsprocessen, marktwerking, import en export. Maar ook over management, economie en financiën, marketing en communicatie. Een erg gevarieerd programma dus. Bovendien besteden we ruim aandacht aan de praktijk. Tijdens je studie Bedrijfskunde werk je aan projecten, loop je stage en voer je een afstudeeronderzoek uit. Deze laatste sluit je af met een thesis en verdediging. Met de diverse workshops, bedrijfsbezoeken en een interessante studiereis gaat het pas echt leven. En weet jij straks als professional, met jouw inzicht in de markt en ondernemerskwaliteiten, jouw bedrijf naar de top te brengen.

Instromen vanuit mbo of associate degree

Heb je het vmbo gedaan, maar is deze studierichting wel je uiteindelijke doel? Dan kun je ook via een andere weg instromen. Na het afronden van de mbo opleiding Commercieel Management of International Business Management kun je doorstromen naar het hbo Bedrijfskunde. Kun je wel direct door, vanuit de havo of het vwo, maar wil je korter dan vier jaar studeren? Dan kun je voor een van onze associate degree studies, Commercieel Management of International Business Management, kiezen. Na het behalen van je ad-diploma kun je er alsnog voor kiezen om de hbo-bachelor te halen. Je stroomt dan in het derde jaar van het hbo in.

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op