Kort hbo / Associate degree Hospitality en Events Management

verkozen top Topopleiding 2018!
Niveau Associate degree
Duur 2 jaar
Groepsgrootte Gemiddeld 11 studenten per klas
Groepsgrootte Maximaal 22 studenten per klas
Contacturen Gemiddeld 20 uur per week

Algemeen

Onze Associate degree opleiding in hospitality management is een uitdagende opleiding op kort hbo waar creativiteit, innovativiteit en organiseren samenkomen. Je leert vernieuwende concepten te bedenken en te realiseren. Daarnaast verwerf je diverse business skills en leer je op internationaal niveau te denken en te handelen.

Hospitality en Events Management duurt net als alle andere verkorte hbo opleidingen twee jaar. Als afgestudeerde ad’er zit je qua niveau tussen mbo 4 en hbo Bachelor in. Na de opleiding heb je de mogelijkheid om door te stromen naar het derde jaar van de gelijknamige hbo opleiding. Wist je trouwens dat deze opleiding bekroond is met het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’? Daarmee behoort de opleiding tot de beste van Nederland!

 

Associate degree in hospitality management – wat houdt het in?

In je eerste jaar op deze opleiding kort hbo in hospitality management volg je hetzelfde programma als de studenten van de volledige hbo opleiding Hospitality & Events Management. Centraal staat de inrichting van evenementen en bedrijven in deze branche. Ook leer je alles over food & beverage.

In het tweede jaar leer je alles over ‘imagineering’, belevingsconcepten en hoe je een evenement ontwerpt, organiseert en uitvoert. Daarnaast werk je twee jaar lang aan je business skills. Je leert:

 • events te organiseren
 • belevingsconcepten te creëren
 • te communiceren en te presenteren
 • een zakelijke houding aan te nemen
 • een ondernemingsplan uit te werken

Je brengt al je opgedane kennis ook in de praktijk. Zo werk je aan uitdagende projecten en loop je beide jaren stage bij een mooi bedrijf in de evenementenbranche. Sluit je alles met goed gevolg af? Dan heb jij na twee jaar hard werken je Associate degree diploma in hospitality management op zak!

Wat wil je doen?

Met het behalen van één van onze verkorte hbo opleidingen heb je veel mogelijkheden. Ben je klaar voor je carrière? Heb je vanuit je stageplaats een mooi aanbod gekregen? Of zie je andere mogelijkheden? Dan ga je werken in een mooie leidinggevende functie.

Bevalt het studeren je eigenlijk wel goed en wil je het aantal opties nóg groter maken? Dan stroom je na je afstuderen gewoon door naar het derde jaar van de hbo opleiding Hospitality & Events Management. Aan jou de keus: wat wil je doen?

Waarom Notenboom

Waarom kies jij voor Notenboom?

Als particuliere onderwijsinstelling werken wij er elke dag aan om jou het beste onderwijs te geven. Onderwijs waar wijzelf achter staan. Onderwijs dat jou inspireert ondernemend te zijn. Zodat je proactief te werk gaat en kansen ziet en dúrft te pakken. Onderwijs waarbij het persoonlijke karakter niet verloren gaat, want iedereen is een individu. Een leertraject dat op jou persoonlijk is afgestemd, brengt je het verst. Onderwijs dat ambitieus en inspirerend is, met uitdagende lessen en veel oefening in de praktijk. Onderwijs waar transparantie en flexibiliteit enorm belangrijk zijn. Ruimte voor ontwikkeling, maar wel binnen heldere kaders. Zeggen wat je doet en luisteren naar elkaar. Want het beste onderwijs maken we samen.

Deze kernwaarden komen dagelijks tot uiting in:

 • Ons uitdagende en inspirerende onderwijs
 • Onze keuze voor docenten met praktijkervaring en sterke didactische kwaliteiten
 • Uitstekende persoonlijke begeleiding en direct contact met de ouders
 • De vele ondernemers- en netwerkactiviteiten tijdens de hele opleiding
 • Individuele toetsing bij aanvang van de opleiding, mogelijkheid om te kunnen versnellen en aanpak van deficiënties
 • Het waardevolle Notenboom-netwerk: Notenboom for life!

Vakkenpakket

Hieronder staan de vakken die je per jaar volgt bij de Ad-opleiding Hospitality & Events Management.

Jaar 1
Vakken
Rapporteren & Formuleren Beïnvloeden, identiteit en imago
Business English 1 Hotel Operations Management
Grondslagen van de economie Evenementen- & Projectmanagement
Bedrijfseconomie Wijn & Spijs
Economische calculaties Imagineering
Inleiding bedrijfskunde Food & Beverage Management
Human resource management Basis marketing
Training persoonlijk leiderschap Strategische communicatie 1+2
Ondernemen 1

Stage
Je gaat aan de slag met de praktijk door middel van een beroepsoriënterende stage aan het eind van het 1e leerjaar.

Jaar 2
Vakken
Statistiek 1 Events business
Business English 2+3 Gastvrijheidskunde
Management & Organisatie Experience skills
Personal branding Experience marketing & Service design
Marktonderzoek Sales & Accountmanagement
Hospitality business Consumentenmarketing
Ondernemen 2+3

Internationale studiereis
Singapore

Stage
Je gaat drie maanden op stage en je studeert af op basis van het Ad-project.

Stage

Stage

Bij Business School Notenboom zijn de stages een integraal onderdeel van het curriculum. Het wordt aangemoedigd om een stage in het buitenland te doen.

Jaar 1
Het eerste jaar wordt afgesloten met een oriënterende stage van twaalf weken bij een bedrijf in de evenementenbranche. Je bent werkzaam als projectmedewerker en je levert een bijdrage op basis van vooraf vastgestelde eisen.

Jaar 2
De Ad-opleiding wordt afgesloten met een beroepsstage van twaalf weken bij een bedrijf. Je bent werkzaam als projectmedewerker en je levert een bijdrage op basis van vooraf vastgestelde eisen. Gedurende deze stage voer je het Ad afstudeerproject uit. Je ontwikkelt een oplossing voor een bedrijfsprobleem gerelateerd aan de evenementenbranche of een gastvrijheidsconcept.

 

 

Kosten

Studiekosten en betalingsregelingen

 

Collegegeld € 14.880,- per jaar
Studiematerialen € 1000,- per jaar (indicatief)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 195,-
Introductie Inbegrepen
Verlengde inschrijving € 385,- per maand
Extraneus inschrijving € 205,- per maand
Examens Inbegrepen
 • Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.
 • Er zijn drie betalingsmogelijkheden:
  • Betaling ineens
  • Betaling in vier termijnen, meerprijs €200,- per jaar
  • Betaling in twaalf termijnen, meerprijs €350,- per jaar
  Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers.
 • Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd op basis van het CPI met een maximum van 3%. Indien het CPI negatief is, wordt 0% indexatie gehanteerd. Een doorstromer is een student die zijn opleiding aansluitend voltijds doorzet in het volgende studiejaar. De indexatie zal tevens gelden voor de tarieven van een verlengde of extraneus inschrijving. Een doorstromer van MBO naar HBO zal een nieuwe overeenkomst aangaan met de dan geldende collegegelden.
 • Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden
 • Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
  (afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
 • Risico & restitutie in het eerste schooljaar: je begint enthousiast aan je nieuwe opleiding. Helaas loopt het soms anders dan je verwacht. Mocht dat bij jou in het eerste jaar het geval zijn, dan dragen wij het financiële risico. Als je de opleiding voortijdig beëindigt, betaal je de lopende maand uit en een maand annuleringstermijn (voor de overige jaren geldt een annuleringstermijn van drie maanden).

 

Financiering

Studiefinanciering

Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de gegevens van DUO voor studiejaar 2017–2018 We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Business School Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.006,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.703,51 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.703,51 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal € 387,92 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.030,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen. Dit is nu maximaal 12%.
Bij de basisbeurs hoort ook de OV-Chipkaart, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend OV wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Voucher voor nascholing of bijscholing
Studenten die voor het eerst gaan studeren aan hbo of universiteit tussen studiejaar 2015-2016 tot en met 2018-2019 krijgen (van DUO) een voucher voor nascholing of bijscholing bij het behalen van hun diploma. Deze ‘tegoedbon’ bedraagt ongeveer € 2.000,-. Het tegoed kan 5 tot 10 jaar na het halen van het diploma gebruikt worden.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Deze opleiding is op 3 Notenboom-locaties te volgen


Een perfecte basis

Afstudeerstage bij Red Bull Nederland

Ik besloot na mijn vorige stages dat mijn eindstage niet in de hotelwereld zou plaatsvinden, maar bij een grote organisatie met een salesafdeling. Tijdens deze stage heb ik ontdekt dat ik veel affiniteit met marketing heb. Door de marketingvakken was dit een perfecte basis om mijn stage succesvol af te ronden!

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op